Kalo te përmbajtja kryesore

La Challenger 300, i njohur fillimisht si Avioni i Biznesit Kontinental BD-100 është një avion biznesi i madhësisë mesatare i cili prodhohet nga Bombardier Hapësira ajrore.

Në këtë udhëzues blerësi, ne do të mësojmë gjithçka rreth aftësive të avionit, së bashku me karakteristikat e tij kryesore, komoditetin e brendshëm, koston për të blerë, koston e funksionimit dhe, më e rëndësishmja, a duhet ta blini një të tillë?

Nëse dëshironi të mësoni rreth kostos për të blerë, operuar dhe specifikimet e performancës për mbi 140 avionë privatë për të gjetur më të mirën për të blerë, atëherë duhet të merrni parasysh Prim shërbimit.

Bombardier Challenger 300 E jashtme

Bombardier Challenger Përmbledhje 300

La Bombardier Challenger 300 (i njohur fillimisht si Continental Business Jet BD-100) është një avion biznesi i mesëm i prodhuar nga Bombardier Hapësira ajrore.

Avioni është i aftë të mbajë deri në 10 pasagjerë në konfigurimin e tij më të dendur pasagjerësh. Megjithatë, shumica e avionëve janë të vendosur në një konfigurim më të rehatshëm me 9 pasagjerë.

La Challenger 300 është i aftë të fluturojë pa ndalesë deri në 3,220 milje detare (3,706 milje), në një lartësi maksimale prej 45,000 këmbësh.

La Challenger 300 u lansua në Panairin Ajror të Parisit më 13 korrik 1999, në atë kohë u quajt Bombardier Kontinentale. Ai bëri fluturimin e tij të parë më 14 gusht 2001, mori miratimin e tipit kanadez më 31 maj 2003 dhe u prezantua në 8 janar 2004.

Bombardier Challenger Gama 300

Siç u përmend, diapazoni maksimal i Challenger 300 është 3,220 milje detare.

Duke marrë këtë shifër të diapazonit në vlerë nominale Bombardier Challenger 300 është në gjendje të fluturojë pa ndalesë midis Nju Jorkut dhe Londrës.

Teorikisht, Challenger 300 ka një distancë mjaft të gjatë sa të mund të fluturojë pa ndalesë nga Nju Jorku në Paris.

Bombardier Challenger Gama maksimale 300 nga Nju Jorku

Si gjithmonë me rrezen e avionëve, kjo supozon kushte ideale të motit dhe peshë minimale. Prandaj, diapazoni i botës reale do të ndryshojë.

Përdorimi Krahasoni Avionët Privatë Premium shërbimi është e mundur të rregulloni diapazonin bazuar në numrin e pasagjerëve që fluturojnë.

Kur futni gjashtë pasagjerë në bord, diapazoni zvogëlohet aq sa Nju Jorku për në Paris nuk është më i mundur.

Ndërsa një fluturim pa ndalesë nga Nju Jorku në Londër është ende teknikisht i mundshëm, është gjithmonë e rëndësishme që të ketë një diferencë gabimi me rrezen e avionit dhe të llogarisë çdo mot të papritur.

Për më tepër, ky varg supozon se moti është absolutisht i përsosur.

Prandaj, Nju Jorku në Londër non-stop me një Bombardier Challenger 300 është teorikisht e mundur, megjithatë, nuk ka gjasa në praktikë.

Megjithatë, Challenger 300 është në gjendje të kalojë pa ndalesë Atlantikun e Veriut.

I brendshëm

Kabina mund të konfigurohet në mënyrë alternative me një brendshme me 16 vende me densitet të lartë. Konfigurimi i ndenjëseve përbëhet nga ndenjëse të reja të bukura prej lëkure për gjashtë, një divan i madh me tre vende me ngjyra të ngrohta neutrale dhe një ndenjëse e dhjetë opsionale e disponueshme në tualetin e mbyllur. Divani shndërrohet lehtësisht në një krevat në fluturime më të gjata kur është e nevojshme.

Shtë i pajisur me vende mbështetëse rrotulluese të gjurmuara secila me një tryezë dhe pikë telefonike. Një dhomë bagazhi në pjesën e pasme të kabinës është e arritshme gjatë fluturimit.

Bombardier Challenger 300 Brendshme

Ndarjet e kabinës dhe bagazheve janë me ajër të kondicionuar dhe nën presion nga sistemi i kontrollit mjedisor Liebherr Aerospace-Toulouse. Në pjesën e pasme të kabinës është galeria me objektet e pasagjerëve. Dera e kabinës është në anën e portit në pjesën e përparme të kabinës.

Pajisjet e brendshme përfshijnë katër Ekrane LCD përshtatës, FMS të dyfishtë me aftësi përqasjesh LPV dhe RNP, SVS, një MultiScan, radar moti, IRS të dyfishtë, GPS të dyfishtë SBAS, EFIS të integruar dhe radio të dyfishta VHF dhe HF. Pajisjet e tjera përfshijnë Sistemin e shfaqjes ajrore, altoparlantët e kabinës, CD stereo, luajtësin DVD, Qendrën e plotë të freskimit, tualetin e mbyllur plotësisht, kufjet, aksesin e bagazheve gjatë fluturimit, dollapin e aksesueshëm nga brenda, mikrovalën, prizat e energjisë dhe monitorët video.

Bombardier Challenger 300 Brendshme

Zona e gjerë e bagazhit mund të arrihet dhe mund të strehojë një sasi të konsiderueshme bagazhesh, duke përfshirë sende të tilla si ski dëbore dhe klube golfi. Përveç kësaj, një shoqërues i kabinës ofrohet për fluturime më të gjata dhe sipas kërkesës. Pakoja e saj e vetme ruan një temperaturë të rehatshme dhe një lartësi të kabinës prej 7,400 metrash.

Lexo më shumë  Udhëzuesi i blerësve Hawker 4000

Sisteme të përparuara të izolimit të zërit për avionët e biznesit, prezantimi i Silentium Air 300 Series Kit, një sistem i izolimit të zërit i bërë në mënyrë unike i zhvilluar në mënyrë unike bazuar në specifikimet inxhinierike të Bombardier Challenger 300. Instalimi i kompletit Silentium Air 300 Series përgjithësisht do të zvogëlojë nivelet e përgjithshme të zhurmës së kabinës me të paktën tre decibel, nivelet më të ulëta të zhurmës zvogëlojnë lodhjen e pasagjerëve dhe krijojnë një mjedis shumë më produktiv dhe të rehatshëm për biseda, përqendrim dhe argëtim audio / video.

Bombardier Challenger 300 Brendshme

Sa është shumë Bombardier Challenger 300 për të blerë

Në vitin 2003, kur avioni ishte i ri, Challenger 300 kishte një çmim listimi prej 21 milionë dollarësh. Në paratë e sotme që janë rreth 34 milionë dollarë të përshtatura për inflacionin.

La Challenger 300 e mban mirë vlerën e saj me një normë amortizimi vjetore prej vetëm rreth 4%.

Aktualisht, një 2003 Challenger 300 vlerësohet të kushtojë 10 milionë dollarë, me shembujt e vitit të fundit të modelit që vlerësohet të kushtojë 16 milionë dollarë.

Për më tepër, gjatë pesë viteve të pronësisë, vlera do të mbetet e fortë, me të njëjtin model të vitit 2003 që vlerësohet të shitet për 8 milionë dollarë në 5 vjet.

Kjo tregon një avion që e mban vlerën e tij mjaft mirë dhe tregon një marrëveshje të mirë.

Mund të shikoni më shumë kosto blerjeje, vlera të rregulluara dhe vlera të parashikuara të ardhshme duke përdorur Krahasoni Avionët Privatë Premium.

Challenger 300 Per Shitje

La Challenger 300 është një avion popullor, që do të thotë se zakonisht ka mjaft shembuj në treg në çdo kohë të caktuar.

Zakonisht mund të gjeni të paktën 10 shembuj të Challenger 300 në global treg në çdo kohë të caktuar.

Kjo siguron që ka të ngjarë të jeni në gjendje të gjeni një avion të përshtatshëm gjatë procesit të kërkimit tuaj për të blerë një avion privat.

Ju mund të kërkoni për një Hawker 4000 për shitje në Kontrollues or AvBlerësi.

Kostoja e funksionimit të Challenger 300

Të dhënat tona më të fundit na tregojnë se kostot vjetore fikse për të operuar Bombardier Challenger 300 në Amerikën e Veriut është pak më shumë se gjysmë milioni dollarë, me një kosto të ndryshueshme për orë prej pak më pak se 4,000 dollarë.

Kjo vendos kostot vjetore katrore kundrejt Hawker 4000.

Prandaj, nëse do të fluturonit Challenger 300 për 200 orë në vit, kostot tuaja totale vjetore do të arrijnë rreth 1.3 milion dollarë.

Ju mund të llogaritni kostot e sakta të pronësisë duke përdorur Krahasoni Avionët Privatë Premium shërbimit.

Ashtu si me shumë avionë të mëdhenj, një nga kostot fikse më të rëndësishme është ekuipazhi. Kjo sepse ju duhen dy pilotë me kohë të plotë, së bashku me trajnimin e tyre. Për më tepër, në përgjithësi, sa më i madh të jetë avioni, aq më e lartë është paga e ekuipazhit.

Kur bëhet fjalë për koston për orë të funksionimit të Challenger 300 kostoja më e rëndësishme është karburanti, së bashku me mesatarisht të lartë mirëmbajtje kërkon.

Numri në shërbim

La Bombardier Challenger 300 është avioni i dytë i madh më popullor në shërbim aktiv, me pak më shumë se 450 avionë në shërbim aktiv.

Për më tepër, ndryshimi midis numrit të ndërtuar dhe numrit në shërbim është jashtëzakonisht minimal.

Prandaj, kjo sugjeron që këta avionë janë të fortë dhe të besueshëm.

Për më tepër, periudha e gjatë e prodhimit të Challenger 300 tregon popullaritetin e tij midis pronarëve.

Nga mbi 140 avionë privatë, Bombardier Challenger 300 është avioni i pestë privat më i popullarizuar për sa i përket numrit në shërbim.

Lexo më shumë  Udhëzuesi i blerësve Hawker 4000

Ky është një tregues i shkëlqyeshëm nëse po kërkoni të blini një. Do të thotë që do të ketë më shumë ekuipazh të trajnuar në dispozicion, më shumë pjesë të disponueshme, më shumë pajisje mirëmbajtjeje dhe më shumë në treg. Dhe kjo, nga ana tjetër, do të thotë se ajo gjithashtu do të jetë në gjendje të shesë aeroplanin brenda pak vitesh.

Kabinë

Në kuvertën e fluturimit të dizajnuar në mënyrë ergonomike akomodohen dy ekuipazhe. Suita e avionikës bazohet në një Rockwell Collins Pro Line 21 me katër shfaqje kristali të lëngët 10in x 12 inç, një sistem të integruar të instrumenteve elektronike të fluturimit me katër tuba (EFIS) dhe një motor me dy tuba në sistemin e monitorimit të gjendjes gjatë fluturimit (EIFCMS).

Sistemet e fluturimit përfshijnë një rangues të dyfishtë radiodireksional VHF me një sistem të lidhur me instrumente uljeje (VOR/ILS), një sistem të menaxhimit të fluturimit, një sistem automatik të drejtimit dhe referencës (AHRS), gjetjen automatike të drejtimit, pajisje për matjen e distancës, një global sistemin e pozicionimit, marrësin elektronik të paralajmërimit të afërsisë në tokë, TCAS II, një lartësimatës radari dhe një sistem të dhënash ajri.

I integruar plotësisht me sistemin e avionikës Pro Line 21, Rockwell Collins FMS-5000 kombinon automatizmën e zvogëlimit të ngarkesës së punës në kuvertën e fluturimit me aftësinë e vërtetë të lundrimit me shumë sensorë. FMS-5000 sinkronizon funksionimin e të gjitha planeve anësore dhe vertikale të fluturimit përmes aftësisë VNAV të bashkuar ose këshilluese, mbështet planifikimin e kohës / karburantit dhe fluturon automatikisht gjatë rrugës, terminalit dhe procedurave të afrimit, si dhe siguron udhëzime për qasjen e humbur.

Specifikimet e Performancës

Avioni ka dy motorë turbofan Honeywell AS907, secili që siguron shtytje 35.81 kN (8,050 lbs). Motorët janë të pajisur me FADEC me dy kanale (kontroll dixhital i motorit me autoritet të plotë) dhe kthesat e shtytjes Hurel-Dubois.

AS907 është konfiguruar me katër faza aksiale të kompresorit, duke përfshirë dy statorë me gjeometri të ndryshueshme, një kompresor të vetëm centrifugal, një djegës me ftohur me efuzion, një turbinë me dy faza me presion të lartë dhe një turbinë me tre faza me presion të ulët që drejton një tifoz efikasiteti.

Dy rezervuarët e krahut integral mbajnë 6,124 kg (13,501 lbs) karburant. Avioni është i pajisur me një sistem karburanti të teknikës Inter. Konsumi i karburantit është afërsisht 266 gallon në orë.

Parametrat kryesorë të performancës janë diapazoni i pandërprerë i aeroplanit prej 3,099 milje detare i kombinuar me aftësinë e tij për t'u ngritur nga pistat ajrore prej 1.5 km (0.8 milje detare). Shpejtësia e lundrimit të lartë është Mach 0.82 ose 469knot dhe lartësia maksimale e funksionimit është 45,000ft.

Gjatësia e fushës së ekuilibruar është 4,689 këmbë. Distanca e uljes (sasia e pistës së kërkuar për uljen e avionit në një peshë mesatare). Pesha maksimale e ngritjes është 38,850 lbs, ndërsa pesha maksimale e uljes është 33,750 lbs.

A duhet të blini një Bombardier Challenger 300?

Koha për pyetjen më të rëndësishme – a duhet të blini një Bombardier Challenger 300?

Si gjithmonë, është e pamundur të jepet një deklaratë e përgjithshme nëse dikush duhet të blejë apo jo një avion specifik.

Ka shumë faktorë për t'u marrë parasysh, së bashku me profilin e misionit të pronarit.

Megjithatë, nëse shikojmë vetëm faktet e këtij avioni, atëherë është e mundur të japim këshilla për blerjen.

Për këtë madhësi dhe aftësi, kostot vjetore të pronësisë kanë shumë kuptim, veçanërisht kur janë në një nivel të ngjashëm me Hawker 4000.

Për më tepër, vlera e mbetur për Challenger është i fortë, që do të thotë se do të mbajë vlerën e tij mirë në krahasim me avionët e tjerë.

Është gjithashtu një reaktiv shumë i aftë përsa i përket performancës.

Prandaj, Challenger 300 demonstron një investim të fortë që do të jetë në gjendje të kryejë një shumëllojshmëri të gjerë misionesh.

Avion alternativ

Ekziston një shumëllojshmëri e gjerë e avionëve alternativë ndaj Challenger 300 të cilat mund të gjenden lehtësisht duke përdorur filtrat në faqen tonë Prim shërbimit.

Duke futur filtra për avionë me një gamë të ngjashme dhe kosto të parapërdorur, ka avionë të tillë si Cessna Citation X, Falcon 2000DX, Falcon 50EXDhe Legacy 600.

Kjo ofron një mori opsionesh, prandaj është e rëndësishme të merren parasysh me kujdes performanca e çdo avioni, kostot e funksionimit dhe kostot e blerjes.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.

0%

Si duhet të fluturoni me avion privat?

Zbuloni mënyrën më të mirë për ju për të fluturuar me avion privat në më pak se 60 sekonda.

Cili është motivimi juaj kryesor për të fluturuar me avion privat?

Me sa njerëz udhëtoni zakonisht?

Sa fluturime me avion privat keni bërë?

Sa shpesh planifikoni të fluturoni/aktualisht me avion privat?

Sa fleksibël janë planet tuaja të udhëtimit?

A do të fluturoni në kohë piku? (p.sh. festat e mëdha)

A ka gjasa që planet tuaja të ndryshojnë ose anulohen brenda 12 orëve nga nisja?

Cili është njoftimi minimal që kërkoni përpara nisjes?

Sa kontroll dëshironi mbi modelin e avionit? (p.sh Gulfstream G650ER përfundoi Bombardier Global 7500)

Dëshironi të përmirësoni/ulni avionin tuaj sipas nevojës?