Kalo te përmbajtja kryesore

Kur merret parasysh udhëtimi ajror, siguria është zakonisht në ballë të mendjeve të shumicës së pasagjerëve.

Debati midis sigurisë së udhëtimit me avion privat kundrejt fluturimeve komerciale është një temë që është diskutuar shpesh, me një besim të përbashkët që duke pasur parasysh avionët privatë janë avionë më të vegjël krahasuar me avionët komercialë, sigurisht që nuk janë aq të sigurt.

Natyrisht, të dyja mënyrat e transportit kanë protokollet dhe standardet e tyre të sigurisë të cilave u përmbahen.

Në këtë artikull, ne do të shqyrtojmë të dhënat e papërpunuara të aksidenteve të industrisë së aviacionit, do të eksplorojmë standardet e sigurisë dhe procedurat e mirëmbajtjes së avionëve privatë dhe do të shqyrtojmë trajnimin dhe certifikimin e ekuipazheve.

Ne do të prekim gjithashtu protokollet e sigurisë së higjienës që veçojnë avionët privatë nga homologët e tyre komercialë.

Qëllimi është të sigurojë një krahasim objektiv dhe gjithëpërfshirës për t'ju ndihmuar të merrni një vendim të informuar në lidhje me zgjedhjet tuaja të udhëtimit ajror.

Sidoqoftë, përgjigja e përgjithshme është se po, avionët privatë janë po aq të sigurt sa fluturimi në një linjë ajrore komerciale, në disa raste edhe më të sigurt

Vlerësimi i të dhënave të aksidenteve të papërpunuara

Çfarë thonë numrat kur shikoni nëse avionët privatë janë më të sigurt se udhëtimet ajrore komerciale?

Për hir të thjeshtësisë, do të krahasohen vetëm të dhënat nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Së pari, le të shohim shkallën e aksidenteve të linjave ajrore komerciale.

Për këtë, ne do të hetojmë shkallën e aksidentit për avionët e planifikuar që Klasa ICAO si një aksident.

Në vitin 2019 pati një shkallë aksidenti prej 0.34 për milion largime. Kjo barazohet me një aksident për gati 3 milionë herë që një aeroplan komercial ngrihet në qiell.

Kjo përkthehet në 27 aksidente në Shtetet e Bashkuara në 2018 për trafik tregtar.

Në vitin 2019 ky numër u rrit në 39 aksidente për trafik komercial.

Nga ana tjetër, avionët e korporatave arritën në 14 aksidente gjithsej midis avionëve të biznesit në vitin 2018. Në vitin 2019 ky numër u rrit në 16 aksidente.

Përpara se të nxjerrim përfundime duke thënë se avionët privatë janë të sigurt pasi ka më pak aksidente, duhet të kemi parasysh numrin e fluturimeve në vit.

Thjesht, ka më pak avionë biznesi që fluturojnë sesa linja ajrore komerciale.

Fatkeqësisht, nuk ka numër total të lëvizjeve të avionëve privatë në vit krahasuar me ato komerciale.

Duke hedhur një vështrim në të dhëna nga Bordi Kombëtar i Sigurisë së Transportit (NTSB), ka të dhëna private të avionëve që na lejojnë të vlerësojmë shkallën e aksidentit si raport i orëve të fluturimit.

Në vitin 2021 kishte 1.54 aksidente jo fatale për 100,000 orë fluturimi dhe 0.26 aksidente fatale për 100,000 orë fluturimi.

Për më tepër, faza më e rrezikshme e fluturimit është gjatë uljes, me mbi 4 herë më shumë aksidente sesa gjatë ngritjes.

Rrjedhimisht, nga statistikat aktuale mund të konkludojmë se avionët komercialë dhe fluturimet private janë jashtëzakonisht të sigurta. 

Pilatus Testi i gëlltitjes së ujit PC-24 - a janë avionët privatë më të sigurt se tregtia?

Si ndikojnë avionët në sigurinë e avionëve privatë

Një faktor që do të ndikojë në sigurinë në ajër është vetë avioni.

Nuk ka asgjë që të sugjerojë se avionët komercialë janë më të sigurt se ato të destinuara për aviacionin e biznesit.

Për më tepër, nuk ka asgjë që sugjeron se avionët privatë janë ndërtuar për të qenë më të sigurt se ato komerciale.

Fakti i çështjes është që në mënyrë që një avion të operojë brenda Shteteve të Bashkuara të Amerikës, ai duhet të marrë miratimin e FAA.

FAA ka masa rigoroze sigurie për të siguruar që avionët në qiell të jenë sa më të sigurt që të jetë e mundur.

Prandaj, nëse një avion i kalon këto kontrolle, ai duhet të konsiderohet i sigurt.

Një përjashtim nga ky rregull do të ishte 737 Max.

Gjatë hetimeve të Max, u zbulua se Boeing ishte në gjendje ndikojnë dukshëm në FAA masat e aprovimit të avionëve.

Diçka për t'u marrë parasysh me avionët më të fundit dhe më të mëdhenj të biznesit është se ato përmbajnë teknologjinë më të fundit dhe sistemet e sigurisë lider në botë.

Për shembull, pothuajse çdo avion i ri biznesi ka një formë të Heads Up Display për siguri më të madhe. Për shembull, Dassault Falcon 8X, G650 Global 7500.

Aftësia për të ulur pothuajse në çdo aeroport

Një faktor tjetër që kontribuon në sigurinë e avionëve privatë është aftësia e tyre për të ulur pothuajse në çdo aeroport.

Ky fleksibilitet nuk është i disponueshëm për avionët komercialë, të cilët zakonisht janë të kufizuar në aeroporte më të mëdha për shkak të gjatësisë më të gjatë të pistës që kërkohet.

Kjo është arsyeja pse këta avionë më të mëdhenj janë të kufizuar në qendrat kryesore të aeroportit për shkak të gjatësisë së asfaltit të kërkuar. 

Avionët privatë, nga ana tjetër, kanë akses në mijëra aeroporte më të vogla në mbarë botën, duke u dhënë pilotëve një gamë më të gjerë opsionesh kur zgjedhin se ku të ulen.

Në kushte të pafavorshme të motit ose urgjenca, kjo aftësi mund të jetë një shpëtim, duke lejuar ulje më të shpejtë dhe, nëse është e nevojshme, kujdes të menjëhershëm mjekësor.

Për më tepër, përdorimi i aeroporteve më pak të ngarkuar potencialisht redukton rrezikun e aksidenteve tokësore dhe lehtëson një ulje më të kontrolluar dhe më të sigurt.

Rrjedhimisht, aftësia e avionëve privatë për të hyrë në një gamë më të gjerë aeroportesh forcon profilin e tyre të sigurisë.

Cessna citation hangari i mirëmbajtjes - janë avionët privatë më të sigurt se komercialët

Ballafaqimi me motin e keq

Moti i keq shpesh paraqet sfida të rëndësishme për të gjitha format e udhëtimit ajror, megjithatë avionët privatë janë veçanërisht të aftë në trajtimin e skenarëve të tillë.

Kjo, natyrisht, përfshin mënyrën se si avioni merret me turbulencat.

Në fund të fundit, avionët privatë ndonjëherë preken më shumë nga turbulencat për shkak se janë më të vegjël dhe më të lehtë se avionët e mëdhenj komercialë.

Megjithatë, zakonisht linjat ajrore komerciale lundrojnë në një lartësi më të ulët se avionët e korporatave, që do të thotë se ata kanë më pak fleksibilitet për të shmangur kushtet e këqija të motit. 

Sistemet e avancuara të navigimit dhe radarëve të motit, të cilat janë pajisje standarde në avionët privatë, i lejojnë pilotët të zbulojnë shqetësimet e motit që vijnë shumë përpara.

Kjo teknologji u mundëson atyre të rregullojnë rrugën e tyre të fluturimit për të shmangur kushtet e vështira, duke ruajtur kështu një nivel të lartë sigurie.

Për më tepër, pilotët e avionëve privatë i nënshtrohen trajnimit rigoroz për të trajtuar skenarë të ndryshëm të motit, duke rritur më tej aftësinë e tyre për të siguruar një udhëtim të sigurt edhe në kushte të pafavorshme.

Për më tepër, fleksibiliteti i avionëve privatë për t'u ulur në aeroporte të shumta ofron një avantazh shtesë gjatë motit të paqëndrueshëm, duke ofruar një rrjet shtesë sigurie.

Të gjithë këta faktorë kontribuojnë ndjeshëm në sigurinë e avionëve privatë, veçanërisht kur kemi të bëjmë me mot të keq.

Mirëmbajtja e Avionëve dhe Rregulloret e Sigurisë

Ndërsa një avion mund të jetë i sigurt duke dalë nga fabrika, mirëmbajtja mund të bëjë ose prishë një avion. Kjo është arsyeja pse fluturimi me një kompani me reputacion charter, program me karta jet, i pjesshëm pronësia ose kompania e menaxhimit të avionëve është jetike.

Industria e avionëve privatë rregullohet shumë në të gjithë botën, veçanërisht në Shtetet e Bashkuara nën Administratën Federale të Aviacionit (FAA). Mirëmbajtja është, pra, një zonë që shqyrtohet shumë.

Mirëmbajtja e kërkuar do të ndryshojë nga avioni në avion dhe varësisht nga lloji i misionit, megjithatë, nëse avioni nuk mirëmbahet siç duhet, ai nuk është në gjendje të fluturojë.

Fatkeqësisht, ne jetojmë në një botë ku ka kompani që do të lejojnë avionët të fluturojnë që nuk duhet.

Për shembull, në Evropë janë 14% e të gjithë kartave të avionëve privatë i paligjshëm – të referuara edhe si “karta gri”. Ndërsa kërkesa për avionë privatë rritet, kjo epidemi po rritet, me FAA duke u përpjekur ndonjëherë për të mbyllur kartat e paligjshme.

Edhe një herë, ajo kthehet në sigurimin që ju të fluturoni ndonjëherë me një avion privat vetëm kur është rregulluar nga një kompani me reputacion.

Me linjat ajrore, mund të jetë shumë më bardhë e zi. Ka më pak gjasa të ketë linja ajrore "gri". Njerëzit natyrisht kanë një ndjenjë më të mirë se cilat linja ajrore janë më të sigurta.

Për më tepër, ka më pak linja ajrore sesa ndërmjetësit privatë të charterëve, prandaj është e lehtë të gjesh një kompani me reputacion.

Kur chartering një avion privat ka shumë palë të përfshira. Prandaj, ka shumë herë që duhet të merresh me një kompani që mund të ndryshojë rregullat.

Variacioni ndërmjet operatorëve të statutit

Ka shumë kompani private të avionëve që operojnë në fakt avionin me të cilin fluturoni dhe kjo mund të ndryshojë shumë.

Jo të gjitha shërbimet e çarterit të avionëve privatë janë krijuar të barabarta – ka pabarazi në standardet e mirëmbajtjes, trajnimin e ekuipazhit dhe certifikatat e sigurisë.

Operatorët më të mirë i japin përparësi sigurisë mbi të gjitha, duke investuar shumë në mirëmbajtjen e rregullt, programe gjithëpërfshirëse të trajnimit të pilotëve dhe marrjen e të gjitha certifikatave të nevojshme.

Ato shpesh tejkalojnë kërkesat minimale të sigurisë të vendosura nga autoritetet e aviacionit, duke synuar përsosmërinë dhe jo thjesht përputhjen.

Për më tepër, ata sigurojnë që anëtarët e ekuipazhit të tyre të kenë shumë përvojë dhe të marrin pjesë në trajnime të vazhdueshme për të trajtuar në mënyrë të sigurtë skenarë të ndryshëm fluturimi.

Përkundrazi, operatorët që shkurtojnë qoshet për të kursyer kostot mund të rrezikojnë sigurinë, duke nënvizuar rëndësinë e zgjedhjes së një shërbimi charter me reputacion.

Një nga mënyrat më të mira për të vlerësuar sigurinë është me a auditimi i sigurisë nga palët e treta. Organet e jashtme që ofrojnë këtë shërbim janë ARGUS, WYVERNdhe Është-bao.

Ashtu siç ka operatorë që mund të mos ndjekin gjithmonë në mënyrë të përsosur procedurat e sigurisë, ka shumë që shkojnë mbi dhe përtej minimumeve të sigurisë. 

Dassault Kabina 8X

Certifikimi i ekuipazhit dhe kontrollet e sigurisë

Njerëzit në pjesën e përparme të avionit janë më të rëndësishmit për t'ju mbajtur gjallë. 74% e të gjitha aksidenteve mund t'i atribuohet gabimit të pilotit.

Prandaj, nëse ekuipazhi juaj është i lodhur ose i pakualifikuar për këtë punë, siguria do të rrezikohet seriozisht.

Përsëri, kjo kthehet në reputacionin e kompanisë me të cilën po fluturoni. Për sa i përket ndryshimit në trajnimin midis pilotëve të avionëve komercialë dhe privatë, ekziston praktikisht asgjë në të.

Faktorë të tillë si lodhja rregullohen, duke siguruar që ekuipazhi juaj të mos jetë i lodhur kur fluturoni. Sigurisht, rastet e veçuara munden rrëshqas nëpër çarje.

Lodhja midis anëtarëve të ekuipazhit mund të ndodhë edhe midis pilotëve të avionëve privatë. Për shembull, rasti i a Bombardier Global 5000 në afrim në Aeroportin Ndërkombëtar të Hong Kongut. Përndryshe, a Bombardier Global 6000 në afrim në Aeroportin e Liverpool.

Sidoqoftë, rastet e lodhjes së ekuipazhit janë jo të izoluar në avionët privatë.

Nuk ka asnjë ndryshim të rëndësishëm midis cilësisë së ekuipazhit midis linjave ajrore dhe avionëve privatë. Në fund të fundit, cilësia e pilotëve është ndryshimi midis jetës dhe vdekjes kur janë në ajër. Sistemet e avionëve rrallë dështojnë. Njerëzit dështojnë më shpesh. Prandaj, të siguroheni që të fluturoni me ekuipazhe të licencuara dhe me përvojë është mënyra më e mirë për të qenë të sigurt. Arriteni këtë duke rregulluar fluturimin tuaj me kompani me reputacion.

Shumë më pak njerëz nga një terminal privat është më i mirë për sigurinë higjienike

Për sa i përket higjienës, aviacioni privat ofron një avantazh të rëndësishëm ndaj komercialeve fluturuese.

Avionët privatë, për shkak të kapacitetit të kufizuar të pasagjerëve, janë më të lehtë për t'u pastruar dhe dezinfektuar plotësisht.

Ato shpesh pastrohen pas çdo fluturimi, duke siguruar një standard të lartë pastërtie dhe higjienike.

Numri i reduktuar i pasagjerëve ul gjithashtu rrezikun e ekspozimit ndaj sëmundjeve dhe viruseve, duke rritur më tej sigurinë dhe shëndetin e pasagjerëve të avionëve privatë. 

Përkundrazi, avionët komercialë, për shkak të kapacitetit të tyre të madh, janë më sfidues për t'u pastruar në mënyrë gjithëpërfshirëse dhe të shpeshta.

Qarkullimi i lartë i pasagjerëve dhe koha e shpejtë e kthimit ndërmjet fluturimeve mund të çojë në pastrim më pak të plotë.

Për më tepër, numri i madh i pasagjerëve mund të rrisë rrezikun e ekspozimit ndaj viruseve dhe sëmundjeve, duke paraqitur një rrezik potencial për shëndetin.

Kështu, faktori i higjienës kontribuon ndjeshëm në profilin e përgjithshëm të sigurisë së avionëve privatë në krahasim me ato komerciale.

Përmbledhje – A janë avionët privatë më të sigurt se sa komercialë?

Në fund të fundit, si avionët privatë ashtu edhe linjat ajrore komerciale janë tepër të sigurta.

Shkalla e vdekshmërisë është jashtëzakonisht e ulët, siç është shkalla e përgjithshme e aksidenteve.

Të argumentosh se cila është më e sigurt është një përpjekje pa qëllim, duke pasur parasysh sigurinë e lartë të të dyja metodave. 

Fluturimi është një nga mënyrat më të sigurta për të udhëtuar (nëse nuk po fluturon vetë) Prandaj, siguria është e tillë që tejkalimi i sigurisë komerciale do të sigurojë përfitime minimale.

Industria e avionëve privatë është e rregulluar shumë, duke rezultuar në avionët privatë më e sigurt se kurrë më parëe.

Një zonë ku nëse fluturoni privatisht do të jeni më të sigurt është udhëtimi përmes aeroportit.

Në fund të fundit, siguria e udhëtimit me avion privat do të varet nëse kompania dhe operatori i charterit ajror do të ndjekin procedurat e sigurisë.

Nëse nuk e bëjnë, avionët privatë nuk do të jenë aq të sigurt sa udhëtimet komerciale. Shmangni këtë çështje duke u siguruar që gjithmonë të rezervoni me një kompani me reputacion charter.

Birrë i martuar

Benedikti është një shkrimtar i përkushtuar, i specializuar në diskutime të thella të pronësisë së aviacionit privat dhe temave të lidhura me të.