Оди до главна содржина

Приватност

Вовед

Во Magic Lagoon Limited, d/b/a Споредете ги приватните авиони („нас“, „ние“, „нашата“ или „компанијата“) ја цениме вашата приватност и важноста за заштита на вашите податоци. Оваа Политика за приватност („Политика“) ги опишува нашите практики за приватност за активностите наведени подолу. Според вашите права, ве информираме како собираме, складираме, пристапуваме и на друг начин ги обработуваме информациите кои се однесуваат на поединци. Во оваа Политика, личните податоци („Лични податоци“) се однесуваат на какви било информации што сами по себе или во комбинација со други достапни информации можат да идентификуваат поединец.

Канцелариските локации каде што може да се најдат Magic Lagoon Limited https://compareprivateplanes.com/contact

Ние сме посветени на заштита на вашата приватност во согласност со највисокото ниво на регулатива за приватност. Како такви, ние ги следиме обврските според следните прописи:

 • Закон за заштита на лични информации и електронски документи на Канада (PIPEDA) и важечките провинциски закони
 • Општа регулатива на ЕУ за заштита на податоци (GDPR)
 • Бразилско законодавство за заштита на податоци (LGPD)
 • Закон за приватност на потрошувачите на Калифорнија (CCPA) / Закон за правата на приватност на Калифорнија (CPRA) и Закон за заштита на приватноста на Интернет на Калифорнија (CalOPPA)
 • Закон за приватност на Колорадо (CPA)
 • Закон за приватност на потрошувачите во Јута (UCPA)
 • Закон за приватност на податоците во Конектикат (CTDPA)
 • Закон за заштита на потрошувачите на Вирџинија (VCDPA)
 • Закон за заштита на лични информации на Јужна Африка (POPIA)

Опсегот

Оваа политика се однесува на веб-локациите, домените, апликациите, услугите и производите на Magic Lagoon Limited.

Оваа политика не се однесува на апликации, веб-локации, производи, услуги или платформи од трета страна до кои може да се пристапи преку (не) врски што може да ви ги обезбедиме. Овие страници се во сопственост и работат независно од нас, и тие имаат свои посебни практики за приватност и собирање податоци. Сите лични податоци што ги давате на овие веб-локации ќе бидат регулирани со сопствената политика за приватност на третата страна. Не можеме да прифатиме одговорност за дејствијата или политиките на овие независни страници и не сме одговорни за содржината или практиките за приватност на таквите страници.

Активности за обработка

Оваа политика се применува кога комуницирате со нас правејќи нешто од следново:

 • Користете ја нашата апликација и услуги како овластен корисник
 • Посетете која било од нашите веб-локации што се поврзуваат со оваа Изјава за приватност
 • Примајте каква било комуникација од нас, вклучувајќи билтени, е-пошта, повици или текстуални пораки / СМС

Лични податоци што ги собираме

Кои лични податоци ги собираме

Кога купувате или се обидувате да купите, ги собираме следниве видови лични податоци:

Ова вклучува:

 • Информации за сметката, како што се вашето име, адреса на е-пошта и лозинка
 • Информации за плаќање како што се вашата адреса за наплата, телефонски број, кредитна картичка, дебитна картичка или друг начин на плаќање
 • Податоци за локација

Кога ги користите нашите производи и/или карактеристики, ги собираме следниве типови на лични податоци:

 • Информации за сметката, како што се вашето име, адреса на е-пошта и лозинка
 • Информации за плаќање како што се вашата адреса за наплата, телефонски број, кредитна картичка, дебитна картичка или друг начин на плаќање
 • Податоци за локација
 • Повратни информации, како што се поддршка на клиентите или прегледи на производи
 • Информации за производот, како што се сериски број, регистрација на производот, информации за лиценцирање

Како ги собираме вашите лични податоци

Ние собираме лични податоци од следниве извори:

Од тебе. Можете да ни ги дадете информациите за вашата сметка, информации за плаќање, финансиски информации, демографски податоци, информации за купување, содржина, повратни информации, информации за производот, со пополнување формулари, користење на нашите производи или услуги, внесување информации онлајн или со кореспонденција со нас по пошта, телефон , е-пошта или на друг начин. Ова ги вклучува личните податоци што ги давате, на пример, кога:

 • Креирајте сметка или купувајте производи на нашата веб-страница;
 • Користете ги нашите производи или услуги;
 • Создавајте содржина преку нашите производи или услуги;
 • Изразете интерес за нашите производи или услуги;
 • Преземање софтвер и/или нашата мобилна апликација;
 • Претплатете се на нашиот билтен;
 • Пополнете доброволно истражување на пазарот;
 • Контактирајте не со барање или да пријавите проблем (по телефон, е-пошта, социјални медиуми или услуга за пораки);
 • Кога се најавувате на нашата веб-страница преку социјалните медиуми;

Автоматски технологии или интеракции: Како што комуницирате со нашата веб-локација, ние може автоматски да ги собираме следниве типови податоци (сите како што е опишано погоре): Податоци за уредот за вашата опрема, податоци за користење за вашите дејства и обрасци на прелистување и податоци за контакт каде задачите извршени преку нашата веб-локација остануваат незавршени , како што се нецелосни нарачки или напуштени корпи. Ние ги собираме овие податоци користејќи колачиња, дневници на сервери и други слични технологии. Ве молиме погледнете го нашиот дел за колачиња (подолу) за повеќе детали.

Трети страни: Можеме да добиеме лични податоци за вас од различни трети страни, вклучувајќи:

 • Информации за сметката и информации за плаќање од друго лице кога ќе купат подарок за вас на нашата веб-страница;
 • Податоци за уредот и користењето од трети страни, вклучително и даватели на аналитика како што е Google;
 • Информации за сметката и податоци за плаќање од платформите на социјалните медиуми кога се најавувате на нашата веб-локација користејќи такви платформи за социјални медиуми;
 • Содржина од комуникациски услуги, вклучително и даватели на е-пошта и социјални мрежи, кога ни давате дозвола да пристапиме до вашите податоци на такви услуги или мрежи од трети страни;
 • Информации за сметката и податоци за плаќање од трети страни, вклучувајќи организации (како што се агенциите за спроведување на законот), здруженија и групи, кои споделуваат податоци за целите на спречување и откривање измами и намалување на кредитниот ризик; и
 • Информации за сметката, податоци за плаќање и финансиски податоци од даватели на технички услуги, услуги за плаќање и испорака.

Доколку ни дадете нам, или на нашите даватели на услуги, какви било лични податоци кои се однесуваат на други лица, вие претставувате дека имате овластување да го сторите тоа и потврдувате дека тие ќе се користат во согласност со оваа Политика. Ако мислите дека вашите лични податоци ни се доставени неправилно или за на друг начин да ги остварите вашите права во врска со вашите лични податоци, ве молиме контактирајте со нас користејќи ги информациите наведени во делот „Контактирајте со нас“ подолу.

Податоци за уредот и користењето

Кога посетувате веб-локација Magic Lagoon Limited, ние автоматски собираме и складираме информации за вашата посета користејќи колачиња на прелистувачот (датотеки што се испратени од нас на вашиот компјутер) или слична технологија. Можете да му наложите на вашиот прелистувач да ги одбие сите колачиња или да покаже кога се испраќа колаче. Функцијата за помош на повеќето прелистувачи ќе обезбеди информации за тоа како да прифаќате колачиња, да ги оневозможите колачињата или да ве извести кога добивате ново колаче. Ако не прифаќате колачиња, можеби нема да можете да користите некои функции на нашата услуга и ви препорачуваме да ги оставите вклучени.

Ние исто така обработуваме информации кога ги користите нашите услуги и производи. Оваа информација може да вклучува:

 • Информации за најавување
 • ИП адреса
 • Временски печати
 • Информации за локација
 • Веб термини или пребарувања што ве доведоа до страницата
 • Други оперативни податоци.

Податоци што ги собираме од трети страни

Можеме да ги добиваме вашите лични податоци од трети страни, како што се компании кои се претплатиле на услугите на Magic Lagoon Limited, партнери и други извори. Овие лични податоци не се собираат од нас, туку од трето лице и се предмет на посебните политики за приватност и собирање податоци на релевантната трета страна. Ние немаме никаква контрола или информации за тоа како трети лица постапуваат со вашите лични податоци. Како и секогаш, имате право да ги прегледате и исправите овие информации. Ако имате какви било прашања, прво треба да контактирате со соодветната трета страна за дополнителни информации за вашите лични податоци. Онаму каде таа трета страна не реагира на вашите права, можете да контактирате со Службеникот за заштита на податоци во Magic Lagoon Limited (детали за контакт подолу).

Нашите веб-локации и услуги може да содржат линкови до други веб-локации, апликации и услуги што ги одржуваат трети страни. Информативните практики на таквите други услуги или на мрежите на социјалните медиуми што ги хостираат нашите брендирани страници на социјалните медиуми, се регулирани со изјавите за приватност на трети страни, кои треба да ги прегледате за подобро да ги разберете практиките за приватност на тие трети страни.

Цел и правна основа за обработка на лични податоци

Ние ги собираме и користиме вашите лични податоци со ваша согласност за да ги обезбедиме, одржуваме и развиваме нашите производи и услуги и да разбереме како да ги подобриме.

Овие цели вклучуваат:

 • За да го испорачате вашиот производ или услуга
 • За исполнување на нарачки вклучувајќи електронска и не-електронска пратка
 • Градење безбедна и сигурна средина
 • За да го потврдите или потврдите вашиот идентитет; и
 • Истражете и спречете безбедносни инциденти како што се прекршувања, напади и хакирање
 • Обезбедување, развој и подобрување на нашите производи и услуги
 • Доставувајте, одржувајте, дебагирајте и подобрувајте ги нашите производи и услуги.
 • Ви овозможува да пристапите до услугите на Magic Lagoon Limited и да поставите сметки.
 • Ви обезбеди техничка и корисничка поддршка

Онаму каде што ги обработуваме вашите лични податоци за да обезбедиме производ или услуга, тоа го правиме затоа што е неопходно за извршување на договорните обврски. Целата горенаведена обработка е неопходна во нашите легитимни интереси за да обезбедиме производи и услуги и да го одржиме нашиот однос со вас и да го заштитиме нашиот бизнис на пример од измама. Ќе биде потребна согласност за започнување услуги со вас. Ќе биде потребна нова согласност доколку се направат какви било промени во видот на собраните податоци. Во рамките на нашиот договор, доколку не успеете да дадете согласност, некои услуги можеби нема да ви бидат достапни.

Алатки од трета страна

Ги користиме овие алатки од трета страна за да ги зачуваме вашите информации:

 • Лента

Меѓународен пренос и складирање на податоци

Онаму каде што е можно, ние складираме и обработуваме податоци на сервери во општиот географски регион каде што живеете (забелешка: ова можеби не е во земјата во која живеете). Поточно, за компаниите со седиште во Европа, имаме сервери во Европската економска област ( ЕЕА). Вашите лични податоци, исто така, може да се пренесат и одржуваат на сервери кои живеат надвор од вашата држава, провинција, земја или друга владина јурисдикција каде што законите за податоци може да се разликуваат од оние во вашата јурисдикција. Ќе преземеме соодветни чекори за да се осигураме дека вашите лични податоци се третираат безбедно и во согласност со оваа Политика, како и со важечкиот закон за заштита на податоците. Повеќе информации за овие клаузули можете да најдете овде: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/en/TXT/?uri=CELEX%3A32021D0914

Размена и објавување

Ќе ги споделиме вашите лични податоци со трети лица само на начините наведени во оваа Политика или наведени во моментот кога се собираат личните податоци.

Ние исто така користиме Google Analytics за да ни помогне да разбереме како нашите клиенти ја користат страницата. Можете да прочитате повеќе за тоа како Google ги користи вашите лични податоци овде: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/

Можете исто така да се откажете од Google Analytics овде: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Законски услов

Можеме да ги користиме или да ги откриеме вашите лични податоци со цел да се усогласиме со законска обврска, во врска со барање од јавен или владин орган, или во врска со судски или судски постапки, да спречиме загуба на живот или повреда или да ги заштитиме нашите права или имот. Онаму каде што е можно и практично да се направи тоа, ние ќе ви кажеме однапред за таквото обелоденување.

Даватели на услуги и други трети страни

Може да користиме трета страна добавувач на услуги, независни изведувачи, агенции или консултанти за да испорачаме и да ни помогнеме да ги подобриме нашите производи и услуги. Можеме да ги споделиме вашите лични податоци со маркетинг агенции, даватели на услуги за бази на податоци, даватели на услуги за резервна копија и враќање при катастрофи, даватели на услуги за е-пошта и други, но само за одржување и подобрување на нашите производи и услуги. За дополнителни информации за примателите на вашите лични податоци, ве молиме контактирајте со нас користејќи ги информациите во делот „Контактирајте со нас“ подолу.

Колачињата

Кои се колачиња?

Колаче е мала датотека со информации што вашиот прелистувач ги складира на вашиот уред. Информациите во оваа датотека обично се споделуваат со сопственикот на страницата, покрај потенцијалните партнери и трети страни во тој бизнис. Збирката на овие информации може да се користи во функција на страницата и/или за подобрување на вашето искуство.

Како ние ги користиме cookies

 • За да ви го дадеме најдоброто можно искуство, ги користиме следниве типови колачиња:
 • Строго неопходно. Како веб-апликација, ние бараме одредени неопходни колачиња за да ја извршиме нашата услуга.
 • Предност.
  • Ние користиме колачиња за преференци за да ни помогнат да се потсетиме на начинот на кој сакате да ја користите нашата услуга.
  • Некои колачиња се користат за персонализирање на содржината и за да ви претстават приспособено искуство. На пример, локацијата може да се користи за да ви даде услуги и понуди во вашата област.
 • Анализа. Ние собираме аналитика за типовите на луѓе кои ја посетуваат нашата страница за да ги подобриме нашите услуги и производи.

Како да ги контролирате вашите колачиња

Сè додека колачето не е строго неопходно, можете во секое време да се откажете или да не користите колачиња. За да го промените начинот на кој собираме информации од вас, посетете го нашиот Управник со колачиња.

Задржување и бришење

Ние ќе ги задржиме вашите лични податоци само онолку долго колку што е потребно за целта за која се собрани тие податоци и до степен што го бара важечкиот закон. Кога повеќе нема да ни требаат лични податоци, ќе ги отстраниме од нашите системи и/или ќе преземеме чекори за да ги анонимизираме.

Спојување или стекнување

Ако сме вклучени во спојување, стекнување или продажба на средства, вашите лични податоци може да бидат префрлени. Ќе обезбедиме известување пред вашите лични податоци да бидат префрлени и да станат предмет на различна Политика за приватност. Под одредени околности, од нас може да се бара да ги откриеме вашите лични податоци доколку тоа го бара со закон или како одговор на валидни барања од јавните власти (на пр. суд или владина агенција).

Како ги чуваме вашите податоци безбедни

Имаме соодветни организациски заштитни мерки и безбедносни мерки за да ги заштитиме вашите лични податоци од случајно губење, користење или пристап до неовластен начин, менување или откривање.

Комуникацијата помеѓу вашиот прелистувач и нашата веб-локација користи безбедна шифрирана врска каде и да се вклучени вашите лични податоци.

Бараме од секоја трета страна со договор да ги обработува вашите лични податоци во наше име да има безбедносни мерки за заштита на вашите податоци и да ги третира тие податоци во согласност со законот.

Во несреќен случај на прекршување на личните податоци, ќе ве известиме вас и секој важечки регулатор кога законски ќе бидеме обврзани да го сториме тоа.

Приватноста на децата

Ние свесно не собираме лични податоци од деца под 18-годишна возраст

Вашите права за вашите лични податоци

Во зависност од вашата географска локација и државјанство, вашите права подлежат на локалните прописи за приватност на податоците. Овие права може да вклучуваат:

 • Право на пристап (PIPEDA, GDPR член 15, CCPA/CPRA, CPA, VCDPA, CTDPA, UCPA, LGPD, POPIA)
  Имате право да дознаете дали ги обработуваме вашите лични податоци и да побарате копија од личните податоци што ги обработуваме за вас.
 • Право на исправка (PIPEDA, GDPR член 16, CPRA, CPA, VCDPA, CTDPA, LGPD, POPIA)
  Имате право да ги исправите нецелосните или неточните лични податоци што ги обработуваме за вас.
 • Право да се биде заборавен (право на бришење) (GDPR член 17, CCPA/CPRA, CPA, VCDPA, CTDPA, UCPA, LGPD, POPIA)
  Имате право да барате да ги избришеме Личните податоци што ги обработуваме за вас, освен ако не треба да ги задржиме таквите податоци за да се усогласиме со законската обврска или да воспоставиме, остваруваме или браниме правни барања.
 • Право на ограничување на обработката (GDPR член 18, LGPD)
  Имате право да ја ограничите нашата обработка на вашите лични податоци под одредени околности. Во овој случај, ние нема да ги обработуваме вашите податоци за друга цел освен за складирање.
 • Право на преносливост (PIPEDA, GDPR член 20, LGPD)
  Имате право да ги добиете личните податоци што ги имаме за вас, во структуриран, електронски формат и да ги пренесете таквите лични податоци на друг контролор на податоци, каде што тоа се (а) Лични податоци што ни ги дадовте, и (б) ако ги обработуваме тие податоци врз основа на ваша согласност или за да извршиме договор со вас или со трето лице кое се претплати на услуги.
 • Право на откажување (CPRA, CPA, VCDPA, CTDPA, UCPA)
  Имате право да се откажете од обработката на вашите лични податоци за целите на: (1) Целно рекламирање; (2) Продажба на лични податоци; и/или (3) Профилирање во продолжувањето на одлуките кои произведуваат правни или слично значајни ефекти за вас. Според CPRA, имате право да се откажете од споделувањето на вашите лични податоци на трети страни и од нашата употреба и откривање на вашите Чувствителни лични податоци за користење неопходни за обезбедување на производите и услугите што разумно ги очекувате од вас.
 • Право на приговор (GDPR член 21, LGPD, POPIA)
  Онаму каде што правното оправдување за нашата обработка на вашите лични податоци е наш легитимен интерес, вие имате право да се спротивставите на таквата обработка врз основа на вашата конкретна ситуација. Ние ќе се придржуваме до вашето барање освен ако немаме привлечни легитимни основи за обработка кои ги надминуваат вашите интереси и права, или ако треба да продолжиме да ги обработуваме Личните податоци за воспоставување, остварување или одбрана на правно барање.
 • Недискриминација и неодмазда (CCPA/CPRA, CPA, VCDPA, CTDPA, UCPA)
  Имате право да не ви биде одбиена услугата или да имате изменето искуство за остварување на вашите права.
 • Поднесете жалба (CPA, VCDPA, CTDPA)
  Имате право да поднесете жалба врз основа на нашиот одговор на тоа дека сте користеле некое од овие права. Во случај да не се согласувате со тоа како ја решивме жалбата, имате право да го контактирате јавниот обвинител лоциран овде: Ако сте со седиште во Колорадо, ве молиме посетете го ова да поднесе жалба.

  Ако сте со седиште во Вирџинија, посетете го ова да поднесе жалба.

  Ако сте со седиште во Конектикат, посетете го ова да поднесе жалба.

 • Поднесете жалба (GDPR член 77, LGPD, POPIA)
  Имате право да поднесете барање пред нивниот надлежен орган за заштита на податоците. Доколку сте со седиште во ЕЕА, ве молиме посетете ја оваа веб-страница (http://ec.europa.eu/newsroom/article29/document.cfm?action=display&doc_id=50061) за список на локални органи за заштита на податоци.

Согласност за повлекување

Ако сте се согласиле на нашата обработка на вашите лични податоци, имате право да ја повлечете вашата согласност во секое време, бесплатно, како на пример кога сакате да се откажете од маркетинг пораките што ги добивате од нас. Ако сакате да ја повлечете вашата согласност, ве молиме контактирајте со нас користејќи ги информациите што се наоѓаат на дното на оваа страница.

Како да ги остварите своите права

Можете да поднесете барање за остварување на кое било од овие права во врска со вашите лични податоци со испраќање на барањето до нашиот тим за приватност со користење на формуларот подолу.

За ваша приватност и безбедност,

Промени

Можеме да ја измениме оваа политика во секое време. Ако направиме промени во оваа политика, тогаш ќе објавиме ажурирана верзија на оваа политика на оваа веб-локација. Кога ги користите нашите услуги, ќе биде побарано да ја прегледате и прифатите нашата Политика за приватност. На овој начин, може да го забележиме вашето прифаќање и да ве известиме за какви било идни промени на оваа политика.

Контактирајте нѐ

За да побарате копија за вашите информации, да се откажете од нашата листа на е-пошта, да побарате вашите податоци да се избришат или да поставите прашање за приватноста на вашите податоци, процесот го направивме едноставен:

За да не контактирате, ве молиме е-пошта [заштитена по е-пошта]

Пишете ни на:

Службеник за приватност на податоците за споредување на приватни авиони

Улица Шелтон 71–75, Лондон, WC2H 9JQ,

Јавете ни се на:

+ 442080505015