Оди до главна содржина

Dassault Falcon 900EX ЛЕСНО

2003 - 2010

Клучни факти

  • на Dassault Falcon 900EX EASy е голем млаз произведен од Dassault помеѓу 2003 и 2010.
  • на Dassault Falcon 900EX EASy се напојува со три мотори Honeywell TFE 731-60, што резултира со часовно согорување на гориво од 282 галони на час.
  • Способен за крстарење до 440 knots, Dassault Falcon 900EX EASy може да лета без престан до 4502 наутички милји.
  • Авионот може да превезува до 16 патници.
  • на Dassault Falcon 900EX EASy има проценета часовна чартер цена од 9000 американски долари, со нова цена од 41 милиони долари за време на производството.

Преглед и историја на Falcon 900EX ЛЕСНО

на Falcon 900EX EASy е дел од Falcon 900 серија на авиони. Произведено од Dassault Авијација, млазот со долг дострел беше сертифициран од FAA и EASA во ноември 2003 година.

Варијантата EASy се подобрува во однос на претходниот модел 900EX (заедно со претходниот Dassault Falcon 900B, Falcon 900C, и Falcon 900DX) со надградената палуба за летање EASy која првпат влезе во производство со помалите Falcon 2000EX EASy. Дополнително, 900EX има зголемен опсег во однос на претходните генерации.

Развој на Falcon 50 корпоративен авион – самиот развој на претходниот Falcon 20 - Dassault официјално го воведе Falcon 900EX во 1996 година.

Серијата 900 авиони се уште е во производство и денес со Falcon 900LX, еден од последните неколку преостанати триџет авиони сè уште во производство.

Производство на Falcon 900EX EASy заврши во 2010 година кога LX влезе во услуга.

Dassault Falcon 900EX ЛЕСНА изведба

на Dassault Falcon 900EX EASy е опремен со три Honeywell TFE731-60 мотори, секој од нив обезбедува извонредна моќност на потисок од 15,000 lbs (6,804 kg).

При крстарење со голема брзина, авионот може да достигне и до 440 knots (814 км/ч), а за време на крстарење на долг дострел, одржува стабилна брзина од 430 knots (796 км на час).

на Falcon 900EX EASy може да се искачи на максимална височина од 51,000 стапки (15,545 m), обезбедувајќи непречен лет без турбуленции над комерцијалниот воздушен сообраќај.

Овој авион се издвојува по својот импресивен домет од 4,502 наутички милји (8,338 km), овозможувајќи непрекинати летови на долги релации и намалувајќи ја потребата од незгодни застанувања.

Растојанието за полетување е само 5,200 стапки (1,585 m), додека барањето за растојание за слетување е уште помало, на 2,300 стапки (701 m).

Овие бројки, кои ги претставуваат супериорните перформанси на авионот, овозможуваат пристап до поширок спектар на аеродроми, вклучувајќи ги и оние со пократки писти.

Важно е да се напомене дека овие бројки за изведба го претставуваат најдоброто сценарио, а перформансите во реалниот свет може да варираат. На пример, на Falcon 900EX е сертифициран за слетување на Лондон Сити аеродром, аеродром кој има озлогласен стрмен пристап, поаѓање и кратка писта.

Факторите како што се временските услови, површината на пистата, тежината на авионот и контролата на летање, сите можат да влијаат на опсегот и перформансите на земјата на Dassault Falcon 900EX ЛЕСНО.

Внатрешна конфигурација, кабина и удобност на патниците

Димензиите на кабината на 900EX EASy се 7.7 стапки (2.3 m) во ширина, 39 стапки (11.9 m) во должина и висина од 6.2 стапки (1.9 m), пространата внатрешност активно промовира удобност и мобилност.

Кабината е дизајнирана да прими најмногу 16 патници, иако типичната конфигурација обично е конфигурација со 12 патници или повремено до 14 патници. Ова осигурува дека секој патник има доволно простор за релаксација и продуктивност.

Еден од клучните фактори за удобност на Falcon 900EX EASy е висината на кабината. Авионот одржува притисок во кабината на ниво на морето до 25,300 стапки (7,711 m), а оттаму никогаш не ја надминува максималната висина на кабината од 8,000 стапки (2,438 m), што придонесува за намален замор и попријатно искуство со летот.

на Falcon 900EX EASy кабината не се однесува само на големината и удобноста - туку и на практичноста и корисноста. Областа за патници е облеана во природна светлина со учтивост од 24 големи Windows. Елегантно опремени со кожни столчиња и тапацирани дивани кои се претвораат во удобни кревети, внатрешноста на авионот се претвора во совршен простор за мирни летови.

Кабината, исто така, вклучува целосна галија и посебни затворени тоалети за патниците и екипажот, засилувајќи го акцентот на приватноста на патниците.

За дополнително подобрување на искуството за време на летот, кабината е опремена со WiFi со голема брзина, приклучоци за напојување и движечка карта за воздушно шоу меѓу другите погодности.

Она што го поставува Falcon 900EX EASy освен е термо-звучниот изолациски систем произведен од 3M, кој ги намалува нивоата на звучен притисок во патничката кабина за 50 проценти за ултра тивка средина.

Спецификација на пилотската кабина

на Dassault Falcon 900EX EASy е истакнат член на Falcon Семејство 900EX, кое може да се пофали со најсовремен EASy кокпит заснован на системот Honeywell Primus Epic.

Оваа дигитална пилотска кабина го подобрува воздухопловното искуство со воведување во кокпит практично без хартија, што е значителен чекор во модерната авијација. Главните цели на пилотската кабина EASy се да ја зајакне свесноста за ситуацијата и да го намали обемот на работа во кокпитот, зголемувајќи ја ефикасноста на операциите на летот. Згора на тоа, подобрениот авионски систем помага да се подобри свесноста за ситуацијата на екипажот.

Цртеж на робусната хардверска платформа на познатиот систем Primus Epic на Honeywell, пилотската кабина EASy е доказ за беспрекорната комбинација на функционалност и софистицираност.

Се одликува со четири Primus Epic екрани од 14.1 инчи кои вешто прикажуваат сеопфатни информации добиени од сензорите на авионите.

Овие екрани покриваат широк спектар на аспекти на летот, опфаќајќи системи, комуникации, навигација и управување со летот, со што се обезбедува супериорна команда над искуството на летот.

Цена на повелбата на авиони

Во Северна Америка, проценетите часовни трошоци за изнајмување на овој приватен авион со високи перформанси се околу 9,000 долари.

Сепак, од клучно значење е да се разбере дека оваа бројка е приближна вредност на која може да влијаат низа фактори.

Овие фактори може да ја вклучуваат должината на патувањето, времетраењето на резервацијата, времето од годината и моменталната побарувачка на пазарот за приватни авиони. Затоа, иако проценетите часовни трошоци за чартер обезбедуваат корисен репер, реалните трошоци може да се разликуваат во зависност од индивидуалните околности на летот.

Куповната цена

на Dassault Falcon 900EX EASy имаше цена од 41 милион долари кога беше нов.

Денес, просечната цена за претходно поседуван модел се движи околу 12.5 милиони долари.

Сепак, потенцијалните сопственици треба да ги земат предвид и проценетите годишни трошоци за сопственост.

Летање со Falcon 900EX EASy за приближно 200 часа годишно носи проценет годишен трошок за сопственост од околу 785,000 УСД.

Овие трошоци опфаќаат аспекти како одржување, осигурување, трошоци за хангаража и плати на екипажот. Оттука, иако куповната цена обезбедува почетна финансиска перспектива, разбирањето на тековните оперативни трошоци е од клучно значење за сеопфатен поглед на поседувањето на овој софистициран авион.

 

 

перформанси

Удобност

тежини

Опсег: 4,502 nm Број на патници: 16 Капацитет на багаж: 127 кубни стапала
Брзина на крстарење: 440 knots Притисок во кабината: 9.3 ПСИ Максимална тежина при полетување: 49,000 lbs
Таван: 51,000 нозе Висина на кабината: 8,000 нозе Максимална тежина при слетување: 44,500 lbs
Растојание за полетување: 5,200 нозе Почеток на производство: 2003
Растојание за слетување: 2,300 нозе Крај на продукцијата: 2010

 

димензии

Моќ

Надворешна должина: 66.4 нозе Производител на мотор: Honeywell
Надворешна висина: 24.7 нозе Модел на моторот: TFE731-60
Крило: 63.4 нозе Гори гориво: 282 галони на час
Внатрешна должина: 39 нозе
Внатрешна ширина: 7.7 нозе
Внатрешна висина: 6.2 нозе
Сооднос внатрешен/надворешен: 59%