Оди до главна содржина

Dassault Falcon 900EX

1995 - 2003

Клучни факти

  • на Dassault Falcon 900EX е голем авион произведен од Dassault помеѓу 1995 и 2003.
  • на Dassault Falcon 900EX се напојува со три мотори Honeywell TFE 731-60, што резултира со час согорување на гориво од 267 галони на час.
  • Способен за крстарење до 440 knots, Dassault Falcon 900EX може да лета без престан до 4500 наутички милји.
  • Авионот може да превезува до 16 патници.
  • на Dassault Falcon 900EX има проценета часовна чартер цена од 8500 американски долари, со нова цена од 39 милиони долари за време на производството.

Преглед и историја

Десет години по воведувањето на Falcon 900, Dassault Авијациската корпорација издава нова и подобрена итерација во Falcon 900 линија: на Falcon 900ЕХ

Во споредба со неговиот претходник, најзабележително подобрување е вклучувањето на трет мотор.

Удобностите дизајнирани во оваа надградена Falcon моделот вклучува галија со целосна големина, која може да се конфигурира со опрема за подготовка на топла храна.

Производство на Falcon 900EX започна во 1996 година и заврши во 2011 година. Досега се изградени 240 авиони.

Dassault"S Falcon 900EX со долг дострел деловен три-џет го заврши својот прв лет во јуни 1995 година, а во септември 1995 година ја покажа својата способност за долг дострел со 8,705 километри без престан лет од Лутон во ОК до Лас Вегас.

Одобрувањето на FAA беше доделено во јули 1995 година и авионот стапи во употреба во ноември 1996 година со Anheuser-Busch Companies Inc.

Dassault го објави развојот на 900EX во октомври 1994 година. Dassault влезе во развојната програма со партнери за поделба на ризик, Alenia, Hellenic Aircraft Industries, Honeywell, Latecoere и SABCA, која обезбеди 20% од финансирањето.

Dassault Falcon 900EX перформанси

на Falcon 900EX доаѓа опремен со три Honeywell TFE731-60 мотори. Овие моќни мотори се оценети со 5,000 фунти потисок секој.

на Falcon 900EX бара 5,215 стапки писта за полетување на ниво на море во стандарден ден. На аеродром со висина од 5,000 метри и температура од 25 Целзиусови степени, тоа растојание за полетување се зголемува на пистата на 7,215 стапки.

Со четворица патници, на Falcon На 900EX му требаат само 2,410 стапки писта за слетување. На Falcon 900EX е способен да се искачи на височина од 37,000 стапки за само осумнаесет минути.

Овој приватен деловен авион има максимален сертифициран таван од 51,000 стапки и максимален домет од 5,180 наутички милји.

Во конфигурација на крстарење со голема брзина, на Falcon 900EX е способен да одржува воздушна брзина од 474 knots на надморска височина од 39,000 стапки.

За лет до друга дестинација, овој приватен деловен авион е способен да одржува воздушна брзина од 436 knots на надморска височина од 43,000 стапки во конфигурација на крстарење со долг дострел

Dassault Falcon Внатрешност на 900EX

Кабината на Falcon 900EX мери 39 стапки во должина, достигнува 6.1 стапки во висина и се протега максимум 7.7 стапки во ширина со ширина на подот од 6.3 стапки.

Кабината обично е распоредена во двојна клубска конфигурација со диван за три лица, обезбедувајќи седење за осум до дванаесет патници.

Сепак, дури деветнаесет патници може да се сместат во конфигурација со висока густина.

Во оваа конфигурација, две седишта може да се навалат и да се комбинираат за да формираат целосна должина кревет.

Сите други седишта се прилагодливи, способни за навалување, вртење и движење по патека за оптимална удобност на патниците.

Масите за конзоли се стандардни и, дури и со седиштата и масите, има многу простор за прошетка низ кабината.

Овој приватен деловен авион, исто така, има капацитет за багаж под притисок од 127 кубни стапки, климатизиран, способен да смести 2,866 килограми багаж и е достапен во лет.

Нивото на звук во кабината е ниско, а распределбата на температурата е еднаква низ целата кабина. Со максимален диференцијал на притисок во кабината од 9.3 psi, на Falcon 900EX е способен да одржува висина на кабината на ниво на море на надморска височина од 25,300 стапки.

Пилотската кабина

За авијатичкиот пакет, Dassault Авијацијата го избра системот Honeywell Primus 2000. Овој пакет користи интегриран авијациски систем Primus 2000 (IAS), комбинирајќи три потсистеми во два заменливи IC-800 интегрирани авијациони компјутери (IAC).

Пакетите Авионика во овој пакет го вклучуваат системот за податоци за воздух АДЗ-840, радиоалтиметарскиот систем АА-300, интегрираниот радио систем Примус II и временскиот радарски систем Примус 870.

Dassault Falcon 900EX Повелба Цена

Цената за изнајмување на овој авион започнува од околу 7,000 долари на час.

Стапките на чартер часовни часови не ги вклучуваат сите даноци, гориво и други такси. Трошоците за повелба ќе се разликуваат врз основа на годината на производство/модел, распоредот, маршрутата, вкупниот број патници и багаж и други фактори.

Куповната цена

Трошоците за купување на овој авион обично се движат од 8-10 милиони долари.

Цената на млазот зависи од годината на производство; може да оди и над дадениот опсег ако производството е ново.

Тоа ќе ги чини купувачите околу 1.5 милиони долари годишно, што вклучува гориво, членови на екипажот и одржување, Итн

Цената на претходно поседуван авион може да биде во рамките на 6-8 милиони долари.

 

перформанси

Удобност

тежини

Опсег: 4,500 nm Број на патници: 16 Капацитет на багаж: 127 кубни стапала
Брзина на крстарење: 440 knots Притисок во кабината: 9.3 ПСИ Максимална тежина при полетување: 48,300 lbs
Таван: 51,000 нозе Висина на кабината: 8,000 нозе Максимална тежина при слетување: 44,500 lbs
Растојание за полетување: 5,050 нозе Почеток на производство: 1995
Растојание за слетување: 2,300 нозе Крај на продукцијата: 2003

 

димензии

Моќ

Надворешна должина: 66.4 нозе Производител на мотор: Honeywell
Надворешна висина: 24.7 нозе Модел на моторот: TFE731-60
Крило: 63.4 нозе Гори гориво: 267 галони на час
Внатрешна должина: 39 нозе
Внатрешна ширина: 7.7 нозе
Внатрешна висина: 6.2 нозе
Сооднос внатрешен/надворешен: 59%

Избрана слика: Роберт Мајерс (CC-BY-SA 3.0 AU), CC BY-SA 3.0 AU, преку Викимедија комонс