Оди до главна содржина

Dassault Falcon 900DX

2005 - 2010

Клучни факти

  • на Dassault Falcon 900DX е голем авион произведен од Dassault помеѓу 2005 и 2010.
  • на Dassault Falcon 900DX се напојува со три мотори Honeywell TFE731-5BR-1C, што резултира со часовно согорување на гориво од 265 литри на час.
  • Способен за крстарење до 474 knots, Dassault Falcon 900DX може да лета без престан до 4100 наутички милји.
  • Авионот може да превезува до 19 патници.
  • на Dassault Falcon 900DX има проценета часовна чартер цена од 6500 долари, со нова цена од 38 милиони долари за време на производството.

Преглед и историја на Falcon 900DX

Испораки на Falcon 900DX – дизајниран и произведен од Dassault Авијација – започна во 2005 година и заврши само 5 години подоцна во 2010 година.

Dassault објави 900DX во мај 2004 година, наведувајќи дека ќе биде опремен со палубата за летање EASy, што го прави придружник на Falcon 900EX ЛЕСНО.

Варијантите на серијата 900 авиони исто така вклучуваат Dassault Falcon 900B, Falcon 900C, Falcon 900DX EASy, Dassault Falcon 900EX, Falcon 900EX EASy, и Falcon 900LX.

на Falcon 900 серија на авиони е развој на Falcon 50, што само по себе е развој на порано Falcon 20.

Првиот 900 три-млазен авион летал во 1984 година со одобрение од FAA две години подоцна.

DX е со долг дострел falcon со напредна палуба за летање и три одделни Honeywell мотори.

Благодарение на моторите, 900 DX може да работи во и надвор од голема надморска височина и предизвикувачки аеродроми, како што се Аспен, Сент Мориц и Лондон Сити поради краткото полетување и барањата за стрмен пристап.

на Falcon Серијата 900 приватни авиони е една од последните неколку триџетни семејства на деловни авиони во светот.

Dassault Falcon 900DX перформанси

на Dassault Falcon 900DX се напојува со три Honeywell TFE731-5BR-1C мотори, секој од нив обезбедува моќност на потисок од 14,250 lbs (6,464 kg).

Оваа робусна електрана му овозможува на авионот да постигне крстарење со голема брзина од 474 knots (878 km/h) и голема брзина на крстарење од 430 knots (796 км на час).

Овие мотори имаат висока ефикасност и бараат помалку гориво од поголемиот дел од конкуренцијата со согорување на гориво на час од, во просек, 265 галони на час.

на Falcon Перформансите на 900DX блескаат во неговата способност да достигне максимална височина од 51,000 стапки (15,545 метри), нудејќи полесен лет дури и при турбулентно време.

На еден полн резервоар, 900DX има извонреден домет од 4,100 наутички милји (7,593 км), што дозволува меѓународни летови без престан.

Импресивно, потребно е само растојание за полетување од 4,890 стапки (1,490 метри) и постигнува растојание од 2,397 стапки (731 метар), што му овозможува да оперира на помали аеродроми каде што многу од неговите конкуренти не можат.

Сепак, важно е да се забележи дека овие бројки го претставуваат најдоброто сценарио.

Вистинскиот опсег и перформансите на земјата на кој било авион може да бидат под влијание на бројни фактори, како што се условите на ветерот, оптоварувањето на патниците, тежината на горивото и оперативните процедури. Затоа, овие бројки за перформанси треба да служат како водич, а не како гаранција.

Внатрешност и кабина

на Falcon 900DX нуди една од најголемите кабини во својата класа, со великодушни димензии од 32.9 стапки (10 m) во должина, 7.7 стапки (2.3 m) во ширина и 6.2 стапки (1.9 m) во висина.

Овие димензии обезбедуваат доволно простор за патниците да се движат слободно, дури и при подолги летови.

Дизајниран за максимална удобност, на Falcon 900DX обично собира од 12 до 14 патници, но може да земе и до 19 патници доколку е потребно.

Кабината е поделена на три дела, обезбедувајќи добро оптимизиран простор за релаксација, работа или забава.

Присутни се клучните погодности како телефон, факс, SATCOM, податочна врска, компјутер за копир, видео екрани, телевизија, сопствено извршно биро и конференциски маси, кои ги задоволуваат различните потреби на извршните патници.

Пилотската кабина

на Falcon 900DX не е само за удобност на патниците, туку обезбедува и напредно поставување за пилотите.

Интегриран во пакетот Primus Epic на Honeywell е Falcon Напредниот систем за авионска кабина EASy на 900DX, карактеристика што ја споделува со EX.

Овој најсовремен кокпит е опремен со четири 14-инчни Primus Epic екрани распоредени во конфигурација T, обезбедувајќи зголемена прецизност и поттикнувајќи подобра координација на екипажот.

Претставува јасна средина без неред, обезбедувајќи пристап без напор до критичните информации за летот.

Пилотската кабина

Како што би очекувале од нова Embraer авиони, Phenom 100ЕВ е опремен со најсовремена авионика. Авиониката Prodigy Touch напред е оптимизирана за работа со еден пилот со паметни автоматски и намалени листи за проверка.

До својот последен детал, на Phenom 100EV е прецизно дизајниран за да обезбеди напредна технологија и невидена ергономија. Може да се пофали со интелигентна автоматизација и дизајн управуван од човечки фактори, а леталото нуди лесна операција со еден пилот плус засилени можности.

Неговата најсовремена летачка палуба контролирана со допир е дизајнирана да ја предвиди секоја потреба, да го минимизира обемот на работа и да ја зголеми свесноста за ситуацијата. Синтетичкиот визија систем го гледа она што очите не можат.

Графичкото планирање на летот, SurfaceWatch™, вертикална навигација, предупредување за смолкнување на ветер и временски радар со вертикално скенирање, сузбивање на нередот на земјата и откривање турбуленции обезбедуваат уште поголема свесност за ситуацијата.

И дизајнот на синоптичките екрани на авионот и авионската опрема Prodigy Touch – базирана на Garmin 3000 – создаваат инстинктивен интерфејс помеѓу пилотот и авионот.

Повелбата на трошоците

Во Северна Америка, проценетите трошоци за чартер за овој луксузен авион изнесува приближно 6,300 долари.

Сепак, од клучно значење е да се забележи дека оваа бројка може да биде под влијание на различни фактори.

Тие може да вклучуваат должина на патувањето, време од годината и времетраење на престојот. Покрај тоа, трошоците може да варираат врз основа на специфични услуги или дополнителни барања што ги бараат патниците.

Falcon Трошоци за купување 900DX

Кога е нов, на Dassault Falcon 900DX имаше список на цени почнувајќи од 38 милиони долари.

Меѓутоа, ако треба да купите а Falcon 900DX денес, ќе гледате по цена од околу 10 милиони долари.

Освен почетната куповна цена, важно е да се земат предвид и оперативните трошоци кои се поврзани со корпоративен авион како овој.

Ако треба да летате 200 часа годишно, се проценува дека годишните трошоци за сопственост би биле приближно 730,000 американски долари.

Овие бројки нудат јасен увид во финансиските размислувања за поседување на а Falcon 900DX

Како и со трошоците за чартер, важно е да се запамети дека ова се основни бројки и дека реалните трошоци може да бидат повеќе, земајќи ги предвид променливите како што се одржување, складирање и какви било специфични модификации или надградби.

 

 

перформанси

Удобност

тежини

Опсег: 4,100 nm Број на патници: 19 Капацитет на багаж: 127 кубни стапала
Брзина на крстарење: 474 knots Притисок во кабината: 9.3 ПСИ Максимална тежина при полетување: 46,700 lbs
Таван: 51,000 нозе Висина на кабината: 8,000 нозе Максимална тежина при слетување: 42,200 lbs
Растојание за полетување: 4,890 нозе Почеток на производство: 2005
Растојание за слетување: 2,397 нозе Крај на продукцијата: 2010

 

димензии

Моќ

Надворешна должина: 66.3 нозе Производител на мотор: Honeywell
Надворешна висина: 24 нозе Модел на моторот: TFE731-5BR-1C
Крило: 63 нозе Гори гориво: 265 галони на час
Внатрешна должина: 32.9 нозе
Внатрешна ширина: 7.7 нозе
Внатрешна висина: 6.2 нозе
Сооднос внатрешен/надворешен: 50%