Оди до главна содржина

Dassault Falcon 900B

1985 - 2000

Клучни факти

  • на Dassault Falcon 900B е голем авион произведен од Dassault помеѓу 1985 и 2000.
  • на Dassault Falcon 900B се напојува со три мотори Honeywell TFE 731-5BR-1C, што резултира со часовно согорување на гориво од 347 галони на час.
  • Способен за крстарење до 500 knots, Dassault Falcon 900B може да лета без престан до 4000 наутички милји.
  • Авионот може да превезува до 16 патници.
  • на Dassault Falcon 900B има проценета часовна чартер цена од 6500 американски долари, со нова цена од 26 милиони долари за време на производството.

Преглед и историја

900B беше произведен од 1985 до 2000 година од Dassault Авијација, француска воздухопловна компанија со долгогодишна репутација за дизајнирање и производство на високи перформанси и доверливи авиони.

Патувањето на Falcon Развојот на 900B е исто толку важен како и неговите перформанси.

Оригиналот Falcon 900 беше развој на Falcon 50, што само по себе беше еволуција на порано Falcon 20.

Што Dassault ја зголеми должината на 900 во однос на моделот 50 за 5.5 стапки, заедно со тоа што му даде повисока опашка, подолго крило и поголем резервоар за гориво.

Други авиони од серијата 900 вклучуваат Falcon 900C, Falcon 900DX, Falcon 900EX, Falcon 900EX ЛЕСНО, И Falcon 900LX.

Претходните производствени 900 може да се доградат до стандардот 900B.

Dassault Falcon 900B изведба

Ајде да ги истражиме можностите за изведба на Dassault Falcon 900 Б. Се напојува со три турбофан мотори на Honeywell TFE731-5BR-1C.

Овие мотори обезбедуваат извонредна моќност на потисок од 14,250 lbs (6,464 kg), придвижувајќи го Falcon 900B до импресивни брзини и надморски височини.

Кога ќе се притисне до своите граници, авионот може да достигне крстарење со голема брзина од 500 knots (926 km/h), додека неговата брзина на крстарење на долг дострел изнесува стабилни 428 knots (793 км на час).

За корпоративниот авион од оваа ера, брзините се според современите стандарди.

Посегнувајќи по небото, на Falcon 900B може да се искачи на максимална надморска височина од 51,000 стапки (15,545 метри), нудејќи птичја перспектива на светот долу додека крстарат над турбулентното време.

Помеѓу другите ѕвездени перформанси, тој може да се пофали со опсег од 4,000 наутички милји (7,408 километри), овозможувајќи лесно далечни, интерконтинентални летови.

Како доказ за неговите одлични перформанси на теренот, на Falcon 900B има растојание од полетување од 5,200 стапки (1,585 метри), што го прави доста разновиден за различни аеродромски услови.

Откако ќе го помине небото, благодатно слетува барајќи минимална должина на писта од 2,200 стапки (670 метри) за да слета, демонстрирајќи ги своите префинети контролни механизми.

Ве молиме имајте предвид дека овие бројки за перформанси претставуваат оптимални услови и најдобри сценарија.

Во реалниот свет опсегот и перформансите на земја може да бидат под влијание на бројни фактори, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на временските услови, оптоварувањето и ефикасноста на горивото.

Внатрешност и димензии на кабината

Однатре, ова Falcon млазната кабина е долга 39 стапки (11.9 метри) и ширина 7.7 стапки (2.3 метри), што резултира со тоа што кабината обезбедува доволно простор за деловни или рекреативни патувања.

Со целосна висина на стоење од 6.2 стапки (1.9 метри), движењето во кабината е без напор и удобно.

Авионот може да се пофали со капацитет да прими најмногу до 19 патници; сепак, обично има 12 патници за оптимален спој на удобност и релаксација.

Почесто отколку не, повеќето конфигурации ќе бидат поставени за 8-12 патници.

Распоредот на кабината на 900B содржи внимателни дизајнерски елементи кои ги задоволуваат различните потреби.

Веднаш по влегувањето, ве чека комплетно опремена галија, која нуди сеопфатни угостителски капацитети. Наспроти галијата, компактен, но функционален плакар обезбедува простор за лични предмети.

Понатаму во кабината, конфигурацијата на клубски четири седишта со преклопени маси на страничните ѕидови ги повикува патниците да се вклучат во разговор или едноставно да се опуштат.

Во непосредна близина на ова, четири дополнителни седишта опкружуваат кабриолет hi-lo конференциска маса, обезбедувајќи совршен амбиент за состаноци во летот или за јадење.

Дополнително зајакнувајќи го луксузното искуство, диванот со три места, свртен на страна, со врв кој дише преку патеката од извршната работна станица нуди идеален простор за релаксација или спиење.

Приватен тоалет со целосна големина и уште еден плакар за гардероба се наоѓаат на крајниот крај на кабината, обезбедувајќи приватност и удобност.

Преку тоалетот, патниците можат да пристапат до загреаниот простор за багаж со капацитет од 127 кубни стапки, достапен во лет за сите потреби на средината на патувањето. Надворешната врата за багаж вклучува паметно дизајниран чекор за лесно товарење.

на Falcon 900B одржува висина на кабината на ниво на морето до 25,300 стапки (7,700 метри) и максимална висина на кабината од 8,000 стапки (2,400 метри).

Овие карактеристики обезбедуваат удобност на патниците во текот на патувањето, ублажувајќи ги ефектите од надморската височина и овозможувајќи попријатно искуство со летот.

Кокпитот на Dassault Falcon 900B

Dassault избра Honeywell SPZ 8000 директор на летот и систем за автопилот, поврзан со EFIS (електронски систем за инструменти за летање).

Оваа комбинација обезбедува беспрекорно летачко искуство и им помага на пилотите за време на летовите.

Покрај тоа, авионот има двојни системи за управување со летот Honeywell FMZ 605 и ласерски инерцијални платформи, обезбедувајќи исклучителна навигациска поддршка.

Покрај тоа, на Falcon 900B е опремен со компјутери за воздушни податоци AZ 810 и приемници за комуникација и навигација од серијата Collins Pro Line ARINC 429, обезбедувајќи точни податоци и комуникации за летот.

Повелба Цена на Dassault Falcon 900B

Трошоците за чартер а Dassault Falcon 900B може значително да варира со проценета просечна цена од 5,600 долари на час во Северна Америка.

Сепак, оваа основна цена е предмет на промена, под влијание на огромен број фактори. Тие вклучуваат растојание на патување, должина на чартер, регионални разлики во цените и време од годината.

Оперативни трошоци, како што се гориво и одржување, играат и критична улога. Понатаму, специфичната чартер компанија и нејзината структура на цени, исто така, може да влијаат на трошоците.

Од суштинско значење е да се имаат предвид овие фактори кога се планира да се запише а Falcon 900B, бидејќи тие можат значително да влијаат на вкупните трошоци.

Трошоци за набавка на авиони

Кога првпат беше претставен на пазарот, Dassault Falcon 900B имаше цена од 26 милиони долари.

Денес, на пазарот за претходна сопственост Falcon 900B џетс претставува поприфатлива авенија за потенцијалните купувачи.

Во просек, можете да очекувате да платите околу 3.4 милиони долари за модел кој претходно е во сопственост.

Сепак, почетната куповна цена е само дел од финансиската равенка. Идните сопственици треба да ги земат предвид и трошоците за одржување.

Летајќи околу 200 часа годишно, проценетите годишни трошоци за сопственост за Falcon 900B е околу 958,000 долари.

Ова ги вклучува трошоците поврзани со одржување, осигурување и гориво, меѓу другите оперативни трошоци.

 

 

перформанси

Удобност

тежини

Опсег: 4,000 nm Број на патници: 19 Капацитет на багаж: 127 кубни стапала
Брзина на крстарење: 500 knots Притисок во кабината: 9.3 ПСИ Максимална тежина при полетување: 45,500 lbs
Таван: 51,000 нозе Висина на кабината: 8,000 нозе Максимална тежина при слетување: 42,000 lbs
Растојание за полетување: 5,200 нозе Почеток на производство: 1985
Растојание за слетување: 2,200 нозе Крај на продукцијата: 2000

 

димензии

Моќ

Надворешна должина: 66.4 нозе Производител на мотор: Honeywell
Надворешна висина: 24.7 нозе Модел на моторот: TFE731-5BR-1C
Крило: 63.4 нозе Гори гориво: 347 галони на час
Внатрешна должина: 39 нозе
Внатрешна ширина: 7.7 нозе
Внатрешна висина: 6.2 нозе
Сооднос внатрешен/надворешен: 59%