Оди до главна содржина

Dassault Falcon 50

1980 - 1996

Клучни факти

  • на Dassault Falcon 50 е голем авион произведен од Dassault помеѓу 1980 и 1996.
  • на Dassault Falcon 50 се напојува со три мотори Honeywell TFE 731-3-1C, што резултира со часовно согорување на гориво од 229 галони на час.
  • Способен за крстарење до 480 knots, Dassault Falcon 50 можат да летаат без престан до 3130 наутички милји.
  • Авионот може да превезува до 10 патници.
  • на Dassault Falcon 50 има проценета часовна чартер цена од 5000 долари, со нова цена од 15 милиони долари за време на производството.

Преглед и историја

на Dassault Falcon 50 е француски деловен млаз со супер средна големина, со долг дострел, кој се одликува со распоред на триџет со влез за воздух од S-канал за централниот мотор.

Има ист пресек на трупот и сличен капацитет како претходниот двомотор Falcon 20 но беше нов дизајн кој е под управувана област и вклучува понапреден дизајн на крилата.

Dassault Авијацијата го создаде Falcon 50 за да може да ги заврши интерконтиненталните летови, а сепак да одржува кратко растојание за полетување и пространа кабина.

Во времето на неговото завршување, тоа беше првиот приватен авион на пазарот со интерконтинентален опсег.

Неговиот опсег/капацитет за носивост е прилично импресивен, дури и години по неговото објавување.

Со успехот на претходниот Dassault Falcon авиони, не е чудно што Dassault Авијацијата одлучи да продолжи на пазарот за деловни авиони.

Дизајни за Falcon 20 беа изградени и подобрени, и на Dassault Falcon 50 беше воведен.

Првиот прототип на Falcon 50 беше летан на 7 ноември 1976 година, а приватниот деловен авион доби француска потврда за пловидбеност на 27 февруари 1979 година, проследено со американска FAA сертификат во март истата година.

До моментот кога започнаа испораките во јули 1979 година, дизајнот на крилата беше изменет за да вклучи суперкритичен дизајн на крилата.

Dassault Falcon 50 Изведба

на Dassault Falcon 50 користи три турбофан мотори на Honeywell TFE731-3-1C. Овие моќни мотори се оценети со 3,700 фунти потисок по мотор.

Секој мотор користи посебен систем за гориво од нешто повеќе од 5,000 фунти гориво што се собира на импресивни вкупно 15,520 фунти гориво, што овозможува Falcon 50 да летаат непрекинато седум часа, додека сеуште ги исполнуваат барањата за резерва на гориво од FAA.

Овие мотори се со комбинирана стапка на потрошувачка на гориво од 2,100 до 2,200 фунти гориво на час, што го прави Falcon 50 исто така атрактивна економска опција.

Овој приватен деловен авион располага со максимален сертифициран сервисен плафон од 49,000 стапки и импресивен интерконтинентален опсег од 3,100 наутички милји.

на Falcon 50 бара писта од 4,700 стапки за полетување и потребни се само 2,150 стапки писта за да слета во стандарден ден.

Овој приватен деловен авион е способен да се искачи на височина од 39,000 стапки за само триесет минути.

на Falcon 50 можат да летаат со импресивни 468 knots на надморска височина од 37,000 стапки во конфигурација на крстарење со голема брзина за брз лет.

Во конфигурација за крстарења со долг дострел, Dassault Falcon 50 е способен да одржува 410 knots на надморска височина од 43,000 стапки.

Dassault Falcon 50 Внатрешност

на Falcon 50 е генерално конфигуриран да прими осум до десет патрони, но може да се организира да прими најмногу деветнаесет патници.

Пространа кабина на Falcon 50 мери 23.5 стапки во должина, се протега 6.1 стапки во ширина и достигнува 5.9 стапки во висина за удобен вкупен волумен на кабината од 700 кубни стапки.

Четиринаесет Windows опкружете ја кабината, придонесувајќи за лесна средина.

Со максимален диференцијален притисок од 8.7 psi, на Dassault Falcon 50 е способен да одржува висина на кабината на ниво на морето до надморска височина од 26,100 стапки.

Воспоставен е двозонски систем за регулација на температурата, кој користи воздух од централниот мотор за да обезбеди удобно опкружување во кабината.

Со кабина долга повеќе од дваесет и три стапки и трансконтинентален опсег, Falcon 50 с still уште успева да крстари со брзина од 468 knots.

Пилотската кабина

Авионичкиот систем на Falcon 50 вклучува компјутерски податоци за воздух ADC 80, компјутерски автопилот пилот Collins FCS-80F, двојни радија VHF comm и nav, радар за временски услови Primus, опрема за мерење DME и радиометар.

Може да се додадат дополнителни системи по желба.

Dassault Falcon 50 Цена на повелбата

Цената за изнајмување на овој авион започнува од околу 5,300 долари на час.

Стапките на чартер часовни часови не ги вклучуваат сите даноци, гориво и други такси. Трошоците за повелба ќе се разликуваат врз основа на годината на производство/модел, распоредот, маршрутата, вкупниот број патници и багаж и други фактори.

Куповната цена

Трошоците за купување на овој авион обично се движат од 4-6 милиони долари.

Цената на млазот зависи од годината на производство; може да оди и над дадениот опсег ако производството е ново.

Тоа ќе ги чини купувачите околу 1-1.5 милиони долари годишно, што вклучува гориво, членови на екипажот и одржување, Итн

Цената на претходно поседуван авион може да биде во рамките на 1-2 милиони долари.

 

 

перформанси

Удобност

тежини

Опсег: 3,130 nm Број на патници: 10 Капацитет на багаж: 115 кубни стапала
Брзина на крстарење: 480 knots Притисок во кабината: 8.7 ПСИ Максимална тежина при полетување: 38,320 lbs
Таван: 49,000 нозе Висина на кабината: 9,000 нозе Максимална тежина при слетување: 35,715 lbs
Растојание за полетување: 4,950 нозе Почеток на производство: 1980
Растојание за слетување: 2,100 нозе Крај на продукцијата: 1996

 

димензии

Моќ

Надворешна должина: 60.7 нозе Производител на мотор: Honeywell
Надворешна висина: 22.9 нозе Модел на моторот: TFE731-3-1C
Крило: 61.8 нозе Гори гориво: 229 галони на час
Внатрешна должина: 23.5 нозе
Внатрешна ширина: 6.1 нозе
Внатрешна висина: 5.8 нозе
Сооднос внатрешен/надворешен: 39%