Оди до главна содржина

Bombardier Challenger 601-3A

1987 - 1993

Клучни факти

  • на Bombardier Challenger 601-3A е голем авион произведен од Bombardier помеѓу 1987 и 1993.
  • на Bombardier Challenger 601-3A се напојува со два мотори General Electric CF34-3A, што резултира со часовно согорување на гориво од 310 галони на час.
  • Способен за крстарење до 459 knots, Bombardier Challenger 601-3A може да лета без престан до 3100 наутички милји.
  • Авионот може да превезува до 12 патници.
  • на Bombardier Challenger 601-3A има проценета часовна чартер цена од 6100 американски долари, со нова листа цена од 18 милиони долари во времето на производството

Преглед и историја

на Challenger Бизнис авион со долг дострел направи скокови и граници од оригиналот Challenger 600.

Со мотори со подобри перформанси, поголем опсег и зголемена доверливост, варијантата -3A нуди многу пожелни квалитети во својата класа, дури и две децении подоцна.

1,600 Bombardier Challengerистите се во функција; возниот парк регистрираше 7.3 милиони часа над 4.3 милиони летови. На Challenger 601-3A беше развиена како втора варијанта на Challenger 601, по 601-1А.

на Challenger 601 еволуираше значително од својот претходник, оригиналот Challenger 600.

Кога првиот Challenger 601 беше сертифициран во март 1983 година, најзначајно подобрување беше замената на проблематичните мотори на 600 -те Lycoming ALF 502 со далеку посигурните GE CF34 мотори.

Ова ги надополни повеќето недостатоци на 600-те, но аеродинамичните подобрувања и други подобрувања, исто така, придонесоа за унапредување на авионот на повисоко ниво на перформанси и доверливост.

Опсегот, исто така, значително се зголеми: оригиналот Challenger Разочарувачки кратките нозе на 600 беа оправдани со способноста на CL-601-3A со 3,290 nm.

CL-601-3A, со поновата -3А варијанта на турбо-моторот GE CF34, го направи својот прв лет во септември 1986 година и беше сертифициран во април 1987 година со 134 авиони испорачани до 1993 година.

Bombardier Challenger 601-3А Перформанси

Оригиналниот CL-600 Challenger беше придвижуван од пар турбофан мотори Lycoming ALF 502L, кој беше развиен специјално за Challenger.

Следните модели ќе прифатат други електрани, вклучувајќи го и моторот General Electric CF34.

Моторите се поставени на задниот труп близу до опашката на авионот, обезбедувајќи непречен проток на воздух во моторите дури и кога се летаат под високи агли на напад, иако ова беше во пониска положба отколку што оригиналниот Learstar концепт ги постави за да се ублажат против неповолната контрола на теренот карактеристики. Моторите се опремени со реверсери за потиснување за да го намалат растојанието при слетување.

Присутна е и помошна единица за напојување за палење на моторите и обезбедување климатизација во кабината додека сте на земја.

Единственото најголемо подобрување на -3A се моторите со висок бајпас на General Electric CF24-3A. Секој мотор е оценет со значителна сила од 8,650 фунти при полетување, додека интервалот на проверка е 6,000 часа.

Како резултат на тоа, 601-3A е способен да помине 3,290 наутички милји во едно патување и со брзина од 0.85 Мах.

на Challenger 601-3A има максимален опсег (предмет на ветрови, голема надморска височина, топли температури или поголем капацитет) од 3,784 милји и максимална брзина од 459 knots. Агрегатот на час согорува гориво е 310 литри на час. Полетувањето на ниво на море е 5,400 стапки, а растојанието за слетување е 2,762 стапки.

Bombardier Challenger 601-3А Внатрешност

Висината на кабината е приближно 6 стапки 1 инч, додека ширината на кабината е 8 стапки 2 инчи, должината на кабината е 28 стапки 4 инчи, а волуменот на кабината е 1,035 кубни метри.

Висината и ширината на вратата се соодветно 5 стапки 8 инчи и 3 стапки.

Димензиите го прават удобно за 9 патници, со максимална конфигурација 16 седишта.

Преградата за багаж може да собере до 16 торби, под претпоставка дека вашиот просечен багаж е помал од 5 кубни стапки.

Во стандардна конфигурација на извршниот авион, кабината е поделена помеѓу напредната галија и два седишта, кои обично се опремени со клупски дел со четири столчиња проследен со простор за групирање конференции или дивани, заедно со тоалет на задниот крај. .

Столчињата се целосно легнати и можат да се вртат, додека диваните можат да послужат како место за спиење.

Раните примери се одликуваат со луксуз како што се телефони, контроли за осветлување и стерео системи; исто така беа инсталирани преклопни маси прикачени на wallsидовите на кабината, заедно со пар гардероби, една напред и една назад, за чување рачен багаж и други ситници.

Овој млаз е познат по ниското ниво на бучава што го прави патникот многу удобно.

Без разлика дали вие и вашите пријатели летате во Challenger 601 1А авион, Challenger 3А, или Challenger Авион 3R можете да бидете сигурни дека вашиот лет е безбедно звук и целосно одморен.

Пилотската кабина

Различни авионики се присутни на Challenger. Како стандард, CL-600 е опремен со двоканален Sperry SPZ-600 систем за автоматска контрола на летот, кој вклучува директор на летање и компјутери со податоци за воздух; повеќе типичен за поголемите комерцијални авиони, овој систем е потврден за спроведување на автоматско слетување од категорија 3А.

Системот за контрола на летот се карактеризира со значителен вишок, вклучувајќи три индивидуални хидраулични системи; дури и со целосен дефект и губење на еден погон, останува присутно одржливо ниво на асистирана контрола врз клучните површини на летот.

Стандардно се испорачуваат временски радари и дисплеи за инструменти со цврста состојба изградени од Маркони, како и радио приемник изграден од Колинс; може да се инсталира опционална опрема со радио долг дострел, како што е HF радио сет и VHF навигациски помагала.

Bombardier Challenger 601-3А Цена на повелбата

Трошоците за чартер а Challenger 601-3A започнува со околу 6,100 долари на час.

Стапките на чартер часовни часови не ги вклучуваат сите даноци, гориво и други такси. Трошоците за повелба ќе се разликуваат врз основа на годината на производство/модел, распоредот, маршрутата, вкупниот број патници и багаж и други фактори.

Куповната цена

Цената на аквизицијата за Challenger 600 обично се движи од 18 милиони долари.

Цената на млазот зависи од годината на производство; може да оди и над дадениот опсег ако производот е нов.

Тоа ќе ги чини купувачите околу 200-400 илјади долари годишно, што вклучува гориво, членови на екипажот и одржување, Итн

Цената на млаз во сопственост може да биде во рамките на 2 милиони долари.

 

 

перформанси

Удобност

тежини

Опсег: 3,100 nm Број на патници: 12 Капацитет на багаж: 115 кубни стапала
Брзина на крстарење: 459 knots Притисок во кабината: 9.2 ПСИ Максимална тежина при полетување: 43,100 lbs
Таван: 41,000 нозе Висина на кабината: 6,500 нозе Максимална тежина при слетување: 36,000 lbs
Растојание за полетување: 6,050 нозе Почеток на производство: 1987
Растојание за слетување: 2,700 нозе Крај на продукцијата: 1993

 

димензии

Моќ

Надворешна должина: 68.5 нозе Производител на мотор: Џенерал Електрик
Надворешна висина: 20.6 нозе Модел на моторот: CF34-3A
Крило: 64.3 нозе Гори гориво: 310 галони на час
Внатрешна должина: 28.3 нозе
Внатрешна ширина: 8.2 нозе
Внатрешна висина: 6.1 нозе
Сооднос внатрешен/надворешен: 41%