Меѓународни приватни млазни мотори на Вилијамс

Вилијамс Интернешнл е светски лидер во развојот, производството и поддршката на моторите со мала гасна турбина.

Приватната компанија работи со R&D (истражување и развој) и R&O (поправка и ремонт) надвор од нивното седиште во Понтијак, Мичиген.

Како што може да се види од табелата подолу, моторите на Вилијамс Интернешнл се популарна опција меѓу помалите млазни авиони.

Резервниот мотор се одржува во моторите Хангар - Вилијамс Интернешнл

Основана во 1955 година, Вилијамс ги прошири своите можности за развој, тестирање, производство и поддршка на производите за да создаде голема, разноврсна организација со капацитет да ги исполни целите за раст на авијацијата, индустриските и воените пазари.

Како обид во приватна сопственост, визијата останува фокусирана, комуникацијата е јасна, одлуките се донесуваат брзо, а напорите се концентрираат ефикасно.

Следните мотори на Вилијамс Интернешнл се оние кои напојуваат приватни авиони - и во минатото и во сегашноста.

Модел на моторотТипови на авионите
FJ33-4A-19Cirrus Vision Jet SF50
FJ44-1APCessna Citation CJ1
FJ44-1APCessna Citation CJ1 +
FJ44-1AP-21Cessna Citation M2
FJ44-2ABeechcraft Premier I
FJ44-2ABeechcraft Premier IA
FJ44-2CCessna Citation CJ2
FJ44-3ACessna Citation CJ3
FJ44-3ACessna Citation CJ3 +
FJ44-3A-24Cessna Citation CJ2 +
FJ44-3APСледниот 400XT
FJ44-3APСледно 400XTi
FJ44-4ACessna Citation CJ4
FJ44-4APilatus PC-24
Вилијамс Интернешнл Мотори што напојуваат приватни авиони

Вилијамс Интернационал моторите со високи перформанси и моќност се сигурни, тестирани на време, бараат помалку одржување заради едноставен, солиден дизајн, работат во најтешките средини и штедат гориво.

Моторите што моментално се прицврстуваат на овие приватни авиони датираат уште во 2000 година со моторите FJ44-1AP кои напојуваат Cessna Citation CJ1.

Од тогаш, Вилијамс Интернационал континуирано ги развива своите мотори, правејќи ги полесни и поефикасни за гориво.

Вилијамс Интернационал првенствено се фокусира на помали апликации на мотори. На пример, VLJ како што е Cirrus Vision Jet Cessna Citation M2. Сепак, авиони големи колку и средните Pilatus PC-24 се напојува со мотори на Вилијамс Интернешнл.

Според Вилијамс, „моторите FJ33 / FJ44 се поддржани од најдобрата услуга за клиенти во индустријата - во текот на изминатите 21 година услугата за клиенти на Вилијамс ги надминуваше сите конкуренти во анкетите на сопствениците-оператори, постигнувајќи 5% повисока разлика од најблискиот конкурент. Планот за одржување на моторот на Вилијамс - наречен Програма за тотално осигурување (TAP Blue) - нуди покритие со кое нема конкурент да може да одговара - дури и вклучување на штета на странски предмет (FOD) и вклучување на сите билтени за услуги.