Приватни авиони со мотори Ролс-Ројс

Ролс-Ројс вели дека скоро три децении, нивното семејство на мотори со авиони турбофан продолжило да ги надминува границите на можното, бидејќи секој нов модел поставува нови одредници за изведбата за цивилното воздухопловство.

Вкупно, цивилните воздушни мотори на Ролс-Ројс заработија повеќе од 100 милиони часа летање.

Иако е популарен меѓу приватните авиони - особено Gulfstream авиони - Ролс-Ројс произведува и различни мотори за комерцијални авиони.

На пример, членовите на семејството мотори „Трент“ сега се во функција на „Ербас А330“, „А340“, „А350“ и „А380“, како и „Боинг 777“ и „787 Дримлајнер“.

Се одржува млаз мотор во моторите Хангар - Ролс-Ројс

Денес повеќе од 3,300 деловни авиони се во функција ширум светот, помагајќи им на компаниите да ја подобрат деловната ефикасност, продуктивноста и овозможуваат економски раст.

Тие нудат флексибилност и поврзаност потребни во а globalголемината на светот, летање со шефови на држави ширум светот, поддршка на хуманитарни напори или поврзување на семејства правејќи го светот помало место.

Ролс-Ројс моторите им овозможуваат на авио рампите да нудат совршена комбинација на брзина, опсег, големина, ефикасност и сигурност.

Следните мотори на Ролс-Ројс се оние кои напојуваат приватни авиони - и во минатото и во сегашноста.

Модел на моторотТипови на авионите
AE3007A1EEmbraer Legacy 600
AE3007A2Embraer Legacy 650E
AE3007C1Cessna Citation X
AE3007C2Cessna Citation X+
BR700-710A1-10Gulfstream GV
BR700-710A2-20Bombardier Global 6000
BR710Gulfstream G550
BR710-A2-20Bombardier Global Експрес
BR710-A2-20Bombardier Global 5000
BR710-A2-20Bombardier Global Експрес XRS
BR725Gulfstream G650ER
BR725Gulfstream G650
BR725-A1-12Embraer Legacy 650
Бисер 700Gulfstream G700
ШПИЈ 511-8Gulfstream GIII
ШПИЈ 511-8Gulfstream GII
ОДДЕЛЕТЕ 611-8Gulfstream G400
ОДДЕЛЕТЕ 611-8Gulfstream G300
ОДДЕЛЕТЕ 611-8Gulfstream GIVSP
ОДДЕЛЕТЕ 611-8Gulfstream giv
ОДДЕЛЕТЕ 611-8СGulfstream G450
ОДДЕЛЕТЕ 611-8СGulfstream G350
Ролс-Ројс Мотори што напојуваат приватни авиони

Моторите што моментално се прицврстуваат на овие приватни авиони датираат уште во 1967 година со моторите SPEY 511-8 кои напојуваат Gulfstream GII.

Од 1967 година, Ролс-Ројс континуирано ги развива своите мотори, правејќи ги полесни и поефикасни за гориво.

Општо земено, Ролс-Ројс развива мотори за поголеми авиони со потешка употреба. Овие авиони ги надминуваат границите за тоа како летаат леталата.

Ова се авиони што можат да летаат највисоко, најбрзо и најдалеку. На пример, Cessna Citation X Citation X+ се двата најбрзи приватни авиони што некогаш постоеле.