Приватни млазни мотори на Ханивел

Моторите со високи перформанси и моќност на Honeywell се сигурни, тестирани на време, бараат помалку одржување поради едноставен, солиден дизајн, работат во најтешките средини и штедат гориво.

Како што може да се види од табелата подолу, моторите Honeywell се популарна опција кога станува збор за приватен погон на авиони.

Моторниот млаз се одржува во моторите Хангар - Ханивел

Програмите за континуирано подобрување на Honeywell резултираа во мотори кои обезбедуваат поголема моќност со помала потрошувачка на гориво.

Овие подобрувања го зголемуваат опсегот на мисијата и способностите на оптоварување во поширок спектар на работа и за цивилните и за воените оператори: по конкурентна цена.

Следните Honeywell мотори се оние кои напојуваат приватни авиони - и во минатото и во сегашноста.

Модел на моторотТипови на авионите
TFE731-60Dassault Falcon 900
TFE731-60Dassault Falcon 900EX
TFE731-60Dassault Falcon 900EX ЛЕСНО
TFE731-60Dassault Falcon 900LX
TFE731-5R-1HХокер 800А
TFE731-5R-1HХокер 800SP
TFE731-5BR-1CDassault Falcon 900B
TFE731-5BR-1CDassault Falcon 900C
TFE731-5BR-1CDassault Falcon 900DX
TFE731-5BRХокер 750
TFE731-5BRХокер 800XP
TFE731-5BRХокер 800XPi
TFE731-5BRХокер 850XP
TFE731-5ARDassault Falcon 20F-5BR
TFE731-4R-2Cessna Citation VII
TFE731-40RGulfstream G100
TFE731-40BRBombardier Learjet 70
TFE731-40BRBombardier Learjet 75
TFE731-40BRBombardier Learjet 75 година Слобода
TFE731-40ARGulfstream G150
TFE731-40Dassault Falcon 50-40
TFE731-40Dassault Falcon 50EX
TFE731-3RХокер 700
TFE731-3D-1GIAI Westwind 1
TFE731-3BR-100SCessna Citation VI
TFE731-3BCessna Citation III
TFE731-3ARBombardier Learjet 55C
TFE731-3A-2BBombardier Learjet 55
TFE731-3-1GIAI Westwind 2
TFE731-3-1CDassault Falcon 50
TFE731-20BRBombardier Learjet 40XR
TFE731-20BRBombardier Learjet 45XR
TFE731-20ARBombardier Learjet 40
TFE731-20ARBombardier Learjet 45
TFE731-2-2BBombardier Learjet 35A
TFE731-2-2BBombardier Learjet 36A
TFE731-2-1CDassault Falcon 100
TFE731-2Bombardier Learjet 31
TFE731-2Bombardier Learjet 31A
TFE731-2Bombardier Learjet 31АЕР
TFE731-2Dassault Falcon 10
HTF7500EEmbraer Legacy 450
HTF7500EEmbraer Legacy 500
HTF7500EEmbraer Praetor 500
HTF7500EEmbraer Praetor 600
HTF7350Bombardier Challenger 350
HTF7250GGulfstream G280
HTF7000Bombardier Challenger 300
ATF3-6ADassault Falcon 200
Honeywell Мотори што напојуваат приватни авиони

Моторите со високи перформанси и моќност на Honeywell се сигурни, тестирани на време, бараат помалку одржување заради едноставен, солиден дизајн, работат во најтешките средини и штедат гориво.

Моторите што моментално се прицврстуваат на овие приватни авиони датираат уште во 1970 година со моторите TFE731-5AR кои напојуваат Dassault Falcon 20F-5BR.

Од 1970 година, Ханивел континуирано ги развива своите мотори, правејќи ги полесни и поефикасни за гориво.

Ханивел прави мотори од сите големини за различни апликации. Како што можете да видите, моторите на Honeywell се способни да напојуваат лесни авиони, како што е оној Learjet 75 година Слобода, сè до големи авиони како што е Falcon 900LX.