Generalенерал електрични приватни мотори на млазници

General Electric дизајнира и изгради различни мотори за комерцијални и воени цели.

Моторите за Боинг 777, Ербас А380 и 787 се произведени од Generalенерал електрик. Според ГЕ, повеќе од 33,000 нивни мотори моментално се во функција.

Генерал електричен мотор CF34
Генерал електричен мотор CF34

Секако, моторите што најмногу нè интересираат се оние што напојуваат приватни авиони.

Следните мотори на „Generalенерал електрик“ се оние што напојуваат приватни авиони - и во минатото и во сегашноста.

Модел на моторотТипови на авионите
CF34-1ABombardier Challenger 601-1A
CF34-3ABombardier Challenger 601-3A
CF34-3ABombardier Challenger 601-3AER
CF34-3A1Bombardier Challenger 601-3R
CF34-3BBombardier Challenger 604
CF34-3BBombardier Challenger 605
CF34-3BBombardier Challenger 650
CF34-3B1Bombardier Challenger 850
CF34-10E7-BEmbraer Lineage 1000
CF34-10E7-BEmbraer Lineage 1000E
CFE738-1-1BDassault Falcon 2000
HF-120-H1AХонда etет
ПасошBombardier Global 7500
Генерални електрични мотори кои напојуваат приватни авиони

ГЕ троши над една милијарда долари секоја година на истражување и развој.

Моторите што моментално се прицврстуваат на овие приватни авиони датираат уште во 1983 година со моторите CF34-1A кои напојуваат Bombardier Challenger 601-1A.

Опсегот на мотори CF34 се, како што можете да видите погоре, популарна палета на мотори. Овие мотори напојуваат и приватни авиони и комерцијални патнички авиони.

Дополнително, моторите со GE Passport го напојуваат Bombardier Global 7500, еден од најбрзите авиони на небото, со максимална брзина на крстарење од 516 knots.