Оди до главна содржина

Колачињата за приватност

Вовед

Оваа политика за колачиња („Политика“) опишува што се колачиња и како Операторот на веб-страница („Оператор на веб-страница“, „ние“, „нас“ или „наш“) ги користи на спореди приватни авиони.com веб-страница и кој било од нејзините производи или услуги (колективно, „Веб-страница“ или „Услуги“).


Треба да ја прочитате оваа Политика за да можете да разберете каков вид колачиња користиме, информациите што ги собираме со користење колачиња и како се користат тие информации. Исто така, ги опишува изборите што ви се достапни во врска со прифаќањето или одбивањето на употребата на колачиња. За повеќе информации за тоа како ги користиме, чуваме и чуваме безбедни вашите лични податоци, видете во нашата Приватност.

Кои се колачиња?

Колачињата се мали податоци складирани во текстуални датотеки што се зачувуваат на вашиот компјутер или други уреди кога веб-страниците се вчитани во прелистувач. Тие се широко користени за да се сеќаваат на вас и вашите преференции, или за една посета (преку „колаче за сесија“) или за повеќекратни повторни посети (со користење на „упорно колаче“).

Колачињата за сесија се привремени колачиња што се користат за време на вашата посета на веб-страницата и истекуваат кога ќе го затворите веб-прелистувачот.

Постојаните колачиња се користат за запомнување на вашите преференции во рамките на нашата веб-страница и остануваат на вашата работна површина или мобилен уред дури и откако ќе го затворите прелистувачот или ќе го рестартирате компјутерот. Тие обезбедуваат доследно и ефикасно искуство за вас додека ја посетувате нашата веб-страница или ги користите нашите услуги.

Колачињата може да бидат поставени од веб-страницата („колачиња од прва страна“) или од трети лица, како што се оние што служат содржина или обезбедуваат рекламни или аналитички услуги на веб-страницата („колачиња од трети страни“) Овие трети страни можат да ве препознаат кога ја посетувате нашата веб-страница и исто така кога посетувате одредени други веб-страници.

Каков тип на колачиња користиме?

Аналитички колачиња:

Овие колачиња ни овозможуваат на нас и на услугите на трети страни да собираме збирни податоци за статистички цели за тоа како нашите посетители ја користат веб-страницата. Овие колачиња не содржат лични информации како што се имиња и адреси на е-пошта и се користат за да ни помогнат да го подобриме вашето корисничко искуство на веб-страницата.

Кои се вашите опции за колачиња?

Ако не ви се допаѓа идејата за колачиња или одредени видови колачиња, можете да ги промените поставките на прелистувачот за да ги избришете веќе поставените колачиња и да не прифаќате нови колачиња. За да дознаете повеќе за тоа како да го направите ова или да дознаете повеќе за колачињата, посетете ја интернет-колачиња.org

Измени и дополнувања

Ние го задржуваме правото да ја менуваме оваа Политика во врска со веб-страницата или услугите во секое време, што важи по објавувањето на ажурирана верзија на оваа Политика на веб-страницата. Кога ќе го направиме ние ќе го ревидираме ажурираниот датум на дното на оваа страница. Продолжената употреба на веб-страницата по таквите промени ќе претставува вашата согласност за таквите промени.

Прифаќање на оваа политика

Вие признавате дека сте ја прочитале оваа Политика и се согласувате со сите нејзини услови. Со користење на веб-страницата или нејзините услуги, вие се согласувате да бидете обврзани со оваа политика. Ако не се согласувате да ги почитувате условите од оваа политика, вие не сте овластени да користите или да пристапите на веб-страницата и нејзините Услуги.

Контактирајте нѐ

За да побарате копија за вашите информации, да се откажете од нашата листа на е-пошта, да побарате вашите податоци да се избришат или да поставите прашање за приватноста на вашите податоци, процесот го направивме едноставен:

За да не контактирате, ве молиме е-пошта [заштитена по е-пошта]

Пишете ни на:

Службеник за приватност на податоците за споредување на приватни авиони

Улица Шелтон 71–75, Лондон, WC2H 9JQ,

Јавете ни се на:

+ 442080505015

Овој документ последен пат е ажуриран на 2 август 2023 година.