На основите

Човек соблекува маска за лице со приватен авион

Квалитетот на воздухот на авионите понекогаш е загрижувачки за патниците. Покрај тоа, разликата во квалитетот на воздухот помеѓу комерцијалните и приватните авиони

Кога сакате да летате со приватен авион, постојат неколку опции. На прв поглед, ова може да изгледа некако огромно. Има шест

Dassault Falcon 10X Внатрешност

Не сите приватни авиони се создадени еднакви. Оваа изјава е особено точно кога станува збор за бањи на приватни авиони, различни

Gulfstream Екстериер G300

Една од вообичаените критики за приватните авиони е дека тие се лоши за животната средина. Дека премногу загадуваат и

Приватен авион се полни со гориво

Без разлика дали летате со приватен авион чартер, членство со авионска картичка, припаѓате на програма за фракционална сопственост или дури и целосно ја поседувате вашата

Приватни авиони чекаат на престилка

Пазарот на приватни авиони во моментов се соочува со невидена побарувачка, што го прави концептот на патување со приватен авион речиси вообичаен. За разновидност

Со оглед на обемот на гориво што го трошат приватните авиони, заедно со значителниот пораст на трошоците за гориво, важно е да се дискутира

Bombardier Challenger 3500 Надворешно крстарење над вода и планини

При изборот на приватен авион за следната мисија, треба да земете предвид многу фактори. Сепак, она што честопати се занемарува е

Едно од најчестите прашања што го поставуваат флаерите за прв пат приватен авион е трошокот за изнајмување авион. Се разбира, ова

Falcon Слика на летот на палубата 6X EASy III

Технологијата на пилотската кабина е критичен, сепак, често занемарлив аспект на приватен авион. Колку е понапредна и посигурна технологијата, толку е побезбедна

Способноста за полетување на најкратко можно растојание е секогаш корисна. Имањето помало растојание за полетување ќе резултира во тоа да бидат авиони

Вообичаено се мисли дека приватните авиони можат да летаат повисоко од другите авиони, но колку е вистина ова? Колку високо може приватно

Gulfstream Екстериер G700

Еден од најлесните начини за споредба на приватните авиони е споредбата со тоа колку брзо можат да летаат. Избор на побрз авион ќе

Bombardier Global 7500 Надворешност

Кога станува збор за избор на приватен авион за мисија, еден од најкритичните елементи е до каде може

Ако планирате да летате со приватен авион, колку патници можете да носите со еден авион? Во однос на

Gulfstream Екстериер G150

Еден од главните трошоци при летање со приватен авион е горивото. Едноставно кажано, приватните авиони согоруваат многу гориво кога