Оди до главна содржина
Авионски картички

Што е членство во приватна авионска картичка?

By 13 Март 2021Октомври 5th, 2022Нема коментари4 мин

Jetет-картичката е програма однапред платена за членство што ви овозможува да летате со приватни авиони со фиксна цена. Тоа е чекор напред од традиционалниот чартер за приватни авиони на барање. Etет картичките им овозможуваат на клиентите да блокираат часови за купување, обично во чекори од 25 часа.

Купувањето почнува да има смисла ако летате повеќе од 25 часа годишно со приватен авион. До оваа точка, најверојатно, користевте чартери за приватни авиони на барање.

Кратка историја на авионските картички

Сентиентен авион беа оригинални креатори на авионската картичка уште во 1997 година.

Сентиенти etет ја разви картичката откако ја виде популарноста на дробна сопственост програми што беа понудени од компании, како на пр NetJets.

Една од клучните придобивки што ги имаат etет картичките во однос на повелбите по барање е конзистентноста на цената. Клиентите знаат колку ќе чини секој час на лет.

Cessna Citation Latitude Надвор

Понатаму, Jet Cards и фракционо сопственост им овозможи на клиентите да ги искусат сите придобивки што доаѓаат со летање со приватен авион, но со ниту една кавга.

Од неговото воведување во 1997 г. 250 програми сега се натпреваруваат со понудите на Jet Card.

Цена на авионска картичка

Авионите картички се во многу различни форми. На пример, депозитите може да се движат од 15,000 1 до над XNUMX милион американски долари.

Понатаму, со над 250 програми кои ја нудат услугата, цените може значително да варираат.

Обично часовите се купуваат во чекори од 25 часа. Затоа, најмалку скапи еден обично ќе биде картичка од 25 часа.

Дополнително, во зависност од видот на авионот со кој сакате да летате, цените исто така ќе се разликуваат. На пример, програма за клип или турбопроп авионот е значително помалку од еден за А. голем авион.

На пример, 25 часовна картичка со Авиони.com ќе чини минимум 135,986 УСД. Тоа е еднакво на просечна часовна цена од 5,439 долари. Затоа, цената на авионската картичка е релативно слична на повелбите по барање, ако не и нешто поевтина.

Нормално, колку повеќе часови купувате однапред, толку е пониска цената на час.

Предности на авионската картичка

Клучната придобивка од купувањето на Jet Card гаранцијата. Првенствено гаранција за авион.

Затоа, дури и ако цените се идентични со цените на повелбата по нарачка, вие знаете дека авион ќе биде достапен за мисијата што ја барате.

Проблемот со чартерот на барање е тоа што резервирате и плаќате за одреден авион. Ако тој авион е одеднаш недостапен, поради механичко прашање на пример, наоѓањето на авион за замена ќе биде потешко. Да не зборуваме за поскапи ако единствениот авион има повисока цена на час.

Брокерите и операторите се во можност да гарантираат дека авион ќе биде достапен за кога сакате. Ова е особено корисно ако сакате да летате во врвни периоди.

Понатаму, etет картичката доаѓа со загарантирана цена. Знаете колку ќе платите за секој лет.

Дополнително, програмите на etет картичката значат дека плаќате само за времето што сте во воздух. Ова е клучно за клиентите кои сакаат да летаат само во еден правец. Ако летате на еден начин со чартер по желба, ќе платите за двете нозе, дури и ако само летате со едната.

И, конечно, нема никакви трошоци за дополнително време на летот, време за чекање на пилотите или такси за слетување (JetLinx) Со повелба за барање, овие цени можат брзо да започнат да растат.

Ве молиме имајте во предвид дека ова се прекриени придобивки за повеќето програми. Сепак, секоја програма е различна.

Компании за авионска картичка

Пребарувајте во Google за 'Jet Card' и ќе добиете над 200 милиони резултати! Како што споменавме, има многу, многу програми таму.

Сепак, многу компании кои нудат картички, исто така, нудат повелба за нарачка. Затоа, постојат многу компании со кои можеби сте запознаени.

Некои од најпопуларните компании кои нудат авионска картичка се:

Ова се само неколку компании кои нудат програма за Jet Card. Сепак, има уште многу, многу повеќе.

Забележете како дури и авиокомпаниите влегоа во приватниот авијациски простор.

Бенедикт

Бенедикт е посветен писател, специјализиран за длабински дискусии за сопственоста на приватната авијација и нејзините поврзани теми.