Оди до главна содржина
Приватна авионска повелба

Речник на поими кои најчесто се користат при изнајмување авион

By 8 Февруари 2021Октомври 5th, 2022Нема коментари58 мин

Читањето приватен авион може да биде збунувачка деловна активност, особено кога тоа ви е прв пат. Подолу составивме список со сите вообичаени поими (над 350 од нив) што може да се појават за време на вашето резервирање или изнајмување приватен авион. Ако сакате да дознаете повеќе, проверете ги нашите други статии овде.

Терминотдефиниција
Апсолутна надморска височинаВертикалното растојание на леталото над земјата.
Несакана проawаваКога носот на авионот се сврти од правецот на вртење.
Прирачник за воздухопловни информации (AIM)Публикација на Федералната администрација за авијација (ФАА), која им дава упатства на пилотите како правилно да работат во Националниот систем за воздушен простор на САД. Постојат посебни водичи за САД и Канада. AIM е официјален водич за информации за летови, процедури за контрола на летање (ATC) и безбедност на авијацијата.
Воздушната амбулантаВоздушен чартер со приватен авион, хеликоптер или турбо-реквизит сертифициран за обезбедување воздушен транспорт на медицински пациенти.
Воздушна повелбаЗакон за изнајмување или изнајмување авион или авион за превоз на товар или патници.
Агент за чартер за воздухОној кој е склучен договор во име на крајниот корисник на чартер летот. Агент за чартер работи за да обезбеди фер пазарна вредност, да се следат разумни безбедносни мерки и да се обезбеди флексибилност и опции за купувачот на авионскиот чартер лет.
Оператор на чартер за воздухОдговорен за лиценцирање, одржување, безбедност и работење на компанијата за авио-чартери. Операторот на авио-чартер не е секогаш сопственик на луксузниот авион, деловниот авион или приватниот авион што е достапен за чартер.
Контрола на летање (АТЦ)Услуга управувана од властите за да се обезбеди безбедност на воздушниот сообраќај. Контролорите на летање во копнениот објект АТЦ насочуваат авиони во нивната област за време на полетување, слетување и додека летаат во воздушниот простор.
Контролер на воздушниот сообраќајУслугата за пилотите која ја промовира безбедно, уреден и брз проток на воздушниот сообраќај. Вообичаено секоја земја има своја сопствена служба за контрола на летање. Во ОК, услугите за контрола на воздушниот сообраќај ги обезбедува NATS.
Типови на авионитеОпремата што се користи или е наменета да се користи за лет. Авион е секоја машина што добива поддршка или се крева од реакцијата на воздухот.
Часовна стапка на авиониСекој авион наплатува Часовна стапка за времето на летот (време во воздух), што претставува најголем дел од повеќето чартер-летови.
Осигурување авиониОпфаќа работа на авиони и ризици вклучени во авијацијата.
Стандарди за извори на авиони Федералната администрација за воздухопловство (ФАА) поставува минимални стандарди за авиони што можат да се изнајмат за приватна употреба според Дел 135. Покрај тоа, некои даватели на авионски картички користат дополнителни стандарди утврдени од трети лица ревизори и организации како што се ARG / US, Wyvern и IS -БАО да го води изворот на авиони за нивните програми за авион картички.
АирфолијаОблик на површина како крило, нож, турбина или ротор што генерира подигнување од воздухот што поминува над неа.
аеродромотОбласт што се користи за полетувања и слетувања на авиони. Аеродромите можат да бидат на копно или на вода.
AirshowИнформативен систем за кабина што ја прикажува позицијата на авионот на подвижна мапа, со надморска височина, време до дестинација, надворешна температура и други податоци за летот.
Воздушна брзинаБрзина на авион во однос на неговата околна воздушна маса.
Растојание на дишните патиштаВистинското (за разлика од права линија) растојанието што го леташе авионот помеѓу две точки, по отстапувањата што ги бара контролата на летање и навигацијата по објавените рути.
АлтернативенАеродромот е наведен на планот за лет каде е можно да се пренасочи леталото од неговата закажана дестинација (во случај на лошо време или каква било друга голема ситуација).
Алтернативен аеродромАлтернативен аеродром е аеродром што дозволува авион да слета кога слетувањето на наменетиот аеродром не е можно (обично од безбедносни причини).
altimeterИнструмент за кокпит кој ја мери висината на авионот. Алтиметарот се состои од анероиден барометар кој ја пресметува висината врз основа на моменталниот притисок на воздухот.
Надморска височинаВертикално растојание помеѓу објектот и средното ниво на морето.
Индикатор за надморска височинаИнструмент кој детално ја опишува врската на леталото со хоризонтот.
Агол на нападАголот направен од линијата на акорд на воздушна фолија и насоката на воздухот што го погодува.
АнедралНадолен агол или наклон на крилото на авионот во однос на линијата со хоризонтален пресек.
Годишни членариниНекои програми покрај часовните стапки и другите надоместоци имаат годишни членарини.
Годишна инспекцијаИнспекција од нос до опашка на авион што е потребна на секои 12 месеци.
AOCСертификат за оператор на воздухоплов е одобрение дадено од национален воздухопловен орган на оператор на авион за да му се дозволи да користи авиони за комерцијални цели. Ова бара операторот да располага со персонал, средства и системи за да се осигури безбедноста на своите вработени и пошироката јавност. Сертификатот ќе ги наведе типовите на авиони и регистрациите што треба да се користат, за каква цел и во која област - специфични аеродроми или географски регион.
Применливи авиониПрограмите со приватни џет-картички обично опфаќаат или специфични типови на авиони или категории како што се многу лесни или мали авиони, лесни авиони, авиони со големи димензии, кабини со големи димензии, големи или кабини или тешки авиони и ултра долги авиони. Дополнително, некои програми ви дозволуваат да купувате во специфичен тип на авион.
Контрола на пристап (Поаѓање)Контрола на летање со седиште во радар, поврзана со кулата на поголемите аеродроми. Обезбедува услуги за одвојување сообраќај од надвор од непосредната област на аеродромот до растојание од околу 40 милји.
ПрестилкаТврдоповршина или поплочена површина околу а хангар. Видете исто Рампа.
APUПомошна единица за напојување. Внатрешен извор на енергија што овозможува климатизација, греење, галија и осветлување на кабината да се користат на земја кога главните мотори не работат. APU е всушност мал дополнителен млазен мотор кој не дава никакво придвижување и дејствува само како генератор на електрична енергија.
Arg / Us Оператор со злато оценета повелбаПотребен е оперативен сертификат најмалку една година, најмалку еден турбински авион на сертификат, длабинска историска анализа на безбедност и проверка на позадината на пилотот и валидации на оперативната контрола на авионот.
Оператор на Arg / Us злато рангиран плус повелбаГи бара сите барања со злато оценети, плус теренска ревизија без безбедност на наодите од летот.
Ниво на арг / насARG/US или АРГУС обезбедува ревизии на оператори со приватни авиони кои опфаќаат над 500 оператори globallyубов Постојат три нивоа: Оператор за повелби со злато рангиран ARGUS, оператор за повелби со злато рангиран ПЛУС и оператор за повелби со рангиран платинум ARGUS.
Оператор на повелбата со арги / нас платинумГи бара сите номинални стандарди „Златен плус“, плус ревизија на лице место со нула наоди, плус функционални СМС-пораки и План за одговор при итни случаи.
Автогиро или автогироАвион кој често е без крилја, сличен на хеликоптер. Како и да е, автогиро има ротирачки ножеви кои не се напојуваат, ротираат поради брзината на воздухот и се влеваат од струја, за да се добие лифтирање на воздухот. Познат и како жироплан.
АвгасАвионски бензин. Обично проследено со октанскиот рејтинг. Се користи со клипни авиони.
АвијацијаРабота, развој, производство и употреба на авиони.
АвионикаАвионите за електронски системи за контрола ги користат за летови, како што се комуникации, автопилоти и навигација.
Авионика мајстор прекинувачПрекинувачот што ја контролира електричната енергија на целата електронска навигациска и комуникациска опрема во авионот.
АвтурАвионско гориво од турбина (керозин). Се користи од турбопроцеси и авиони со авиони.
БазаБаза на операции или HUB за авиокомпанија. Основната нога е исто така еден од многуте зборови што ги опишуваат сегментите на пристапот.
Основна ногаПаѓачка патека за летање што се одвива во правец на слетување по пистата.
Хокер од букаБизнис авион авион изграден од Хакер Бичкрафт корпорација (ХБЦ) помеѓу 2006 и 2013 година.
Најдобар коефициент на подигнување над влечењеЧестопати се нарекува „L над D max“, ова е најголемата вредност на коефициентите на подигнување за влечење за која било воздушна фолија.
Црна кутијаПопуларно име дадено или на CVR или на FDR што се користи за истрага на несреќа.
Денови на црноНекои програми не гарантираат услуга на одредени датуми.
Агол на сечилотоАголот помеѓу акордот на сечилото на елисата и рамнината на ротација.
Испушти воздухКомпресиран топол воздух што се произведува со работа на моторот. Ова потоа се користи при висок притисок за одмрзнување и загревање на млазот.
Блокирајте го времето на летањеВреме помеѓу леталото прво што се движи од неговото паркинг место со цел да полета додека не се одмори на назначената позиција за паркирање и додека сите мотори не бидат запрени.
Блокирај часовиПредвремена набавка на специфичен број часови на летање, да се лета како и кога е потребно.
Блокирај ги ценитеСтапка за закажување на значителни количини на време за чартер за воздух однапред според претходно договорен договор.
Брзина на блокирањеПросечната брзина преку одредено растојание „блок до блок“ или од врата до врата во однос на портата на аеродромот.
Бизнис авион на БоингСерија авиони на „Боинг“ дизајнирани за пазарот на корпоративни авиони и со седишта помеѓу 25 и 50 патници во рамките на луксузната конфигурација.
BombardierСемејство на деловни авиони.
Bombardier Global ЕкспресГолема кабина, деловен авион со ултра долг дострел произведен од Bombardier Воздухопловна во Торонто, Онтарио, Канада.
БрокерМногу даватели на авион карти се брокери кои набавуваат авиони за вашите патувања од чартер-оператори. Овие програми обично се продаваат според категоријата кабина, иако некои нудат специфични типови на авиони.
бизнис џетПомал модел на комерцијални авиони, конфигуриран за транспорт на помали групи луѓе.
Повелбата за деловни авиониАвион што е изнајмен за намена или употреба во деловен превоз.
КамберСтепенот на кривина во воздушна фолија.
Јаглероден кредитКлучна компонента на националните и меѓународните шеми за трговија со емисии. Тие даваат начин да се намалат емисиите на ефект на стаклена градина во индустриска скала со ограничување на вкупните годишни емисии и дозволување на пазарот да додели парична вредност на кој било недостаток преку тргување. Кредитите можат да се разменуваат помеѓу деловните субјекти или да се купуваат и продаваат на меѓународни пазари по доминантна пазарна цена. Кредитите можат да се користат за финансирање на шеми за намалување на јаглеродот помеѓу трговските партнери и целиот свет.
Емисиите на јаглеродГлавната емисија на стакленички гасови. За јаглеродот во голема мерка се смета дека е најопасниот стаклен гас.
Јаглероден офсетМонетарни придонеси во истражувачки и производствени проекти за обновлива енергија, дизајнирани да ги рефлектираат и ублажат сопствените емисии на стакленички гасови на корисникот, на пр.
Кардинална надморска височинаВисина, или ниво на лет, од илјада стапки.
на товарСтока носена во авион.
УгостителствоУслуга предвидена за чартери за луксузни авиони. Угостителството е обезбедување оброци во текот на летот.
CAVUШтандови за таван и неограничена видливост, што укажува на идеални услови за летање, со видливост од најмалку 10 милји и таван од најмалку 10,000 стапки.
Плафонско светлоВисините над површината на земјата со најниски слоеви на облаци или замаглување phenomena што е пријавено како скршено, облачно или замаглување и не е класифицирано како слабо или делумно.
CessnaАмериканска генерална корпорација за производство на авионски авиони со седиште во Вичита, Кан. Познат по мали авиони со клипен погон, како и деловни авиони.
ПовелбаАнгажирање авион. Деловни и клиенти од висок профил честопати можат да изнајмат приватен авион.
Посебен брокерПоединец или компанија што дејствува како среден човек помеѓу операторите со чартер и патниците со чартер. Добар брокер ќе може да ја најде најдобрата зделка за потребите на неговиот клиент.
Повелба картичкаПлатен план за авио-чартер, или за блок чартер часови со претходно дефинирана такса, или поставено дебитно салдо во долари.
Акорд линијаИмагинарна линија на воздушна фолија од предниот раб до задниот раб.
ДозволаОвластување дадено од АТЦ да продолжи според барањата или упатствата (на пример: „Исчистено за полетување“, „Исчистено за визуелен пристап“).
Се искачиМаневар кој ја зголемува висината на авионот.
Клубско седењеРаспоред на седишта каде парови седишта се соочуваат едни со други, како во одделот за железнички вагони, наместо сите да се соочуваат на ист начин, како во автобус. Конфигурацијата на клубот е повеќе дружеубива и овозможува лесен разговор помеѓу станарите.
Крајбрежна патекаСтатус на авион што повеќе не дава радарски поврат. Екранот за контрола на летање ќе го прикаже овој статус (обично со кратенка CST) и привремено ќе продолжи со прикажување на движењето на авионот на последниот наслов и брзина, како да е „крајбрежен“.
Комерцијален лет„Комерцијален“ лет е кога клиентот платил за комерцијален чартер на тој авион. Правилата за комерцијални летови се построги од приватните летови и вклучуваат ограничувања на работното време на екипажот, должината на пистата и други безбедносни причини. За комерцијален приватен авион чартер, минималното растојание на запирање за авионот се множи со 1.6, за да се создаде минималното растојание за слетување (ЛДР).
Патнички операторРегионална, редовна авиокомпанија. Во оваа книга ограничена на оној оператор со соодветен капацитет на возниот парк за да биде достапен на чартер. Не сите чартер за авиокомпании за патници, поради ограничувањата на достапноста на авионите и екипажот.
врскаТрансфер помеѓу два различни лета на среден аеродром (на пример: лет 123 од Newујорк до Мајами проследен со лет 456 од Мајами до Сао Паоло). Доколку летовите на патникот ги управуваат две различни авиокомпании, тие можат да го проверат багажот или да добијат карти за влез во авион за целиот пат директно на аеродромот во градот за поаѓање, согласно договорите за меѓусебни линии или сојузи на авиокомпании. Поврзувањето не е исто што и стопирањето.
КонтраилиПруги кондензирана водена пареа создадени во воздухот од авиони што летаат на големи надморски височини; патеки со пареа.
Контролиран воздушен просторДефинирана област на небото што е контролирана од ATC услугите. Контролорите ги насочуваат авионите низ воздушниот простор, подготвувајќи ја најбезбедната и најефикасната рута за секој авион. Сите авиони што летаат во контролиран воздушен простор мора да добијат дозвола за влез во зоната и да бидат опремени со националните прописи. Пилотот мора да има точни квалификации.
Корпоративен операторКомпаниско одделение за летови кое има добиено сертификат „Дел 135“ за превоз на патници за надомест на штета.
Индикатор за отстапување на курсотИсто така позната како „CDI“, ова е иглата на индикаторот VOR што покажува дали леталото е надесно или лево од посакуваното радијално.
Ескалатор на ЦПИДоговорите за некои приватни авионски картички и при-пејд програми подлежат на зголемувања врз основа на Индексот на потрошувачките цени, што значи дека стапките се предмет на зголемување врз основа на ИПК. Во некои случаи, вашата стапка ќе се зголеми на повисокиот CPI или наизменичен број, што значи дека стапката ќе се зголеми во тој момент.
Полнежи за "Дневна соба" на екипажотFAA им дозволува на екипажот да се одмори во кој било момент за да го скрши времето на должност. Ставањето на екипажот да се одмори во текот на денот на чартер со цел да се сместат подоцнежните времиња на летот се нарекува „Дневна соба“. Во случаи кога повелбата бара подолго време на теренот отколку што дозволува вообичаениот ден на должност (обично 12 часа), екипажот може да се одмори во текот на денот, со цел да се врати на должност подоцна, по завршувањето на стандардниот ден. Овој дополнителен период за одмор мора да трае 10 последователни часа.
Време на должност на екипажотФАА има строги прописи за бројот на последователни часови што може да биде дежурен пилот-чартер. Стандардниот дежурен ден за екипажот е вкупно 14 часа, што вклучува време потребно за извршување рутини пред и по летот. Општо правило за стандардна должност е дека изнајмувачот може да го има леталото под нивна контрола најмногу 12 часа, што им овозможува на екипажот да изврши проверки пред и по летот.
Надоместоци за екипажотНа пилотите им се плаќа основна плата за летање на секоја чартер. Основната плата за пилоти варира во зависност од авионот и сопственикот, но обично е 300-800 американски долари по член на екипажот.
Напречен ветерВетровите што дуваат нормално или не се паралелни со пистата или патеката на летот на авионите.
Брзина на крстарењеНормалната брзина постигната на надморска височина откако авионот веќе не се качува и е на пат.
Крстарење надморска височинаНивоа на висина што ја одржува авион додека е во лет.
Дневни прилагодувања на минималното време на летот (дневни мини)За многу авиони се бара од изнајмувачот да плаќа минимум дневни трошоци за летање за да може да резервира. За кратки патувања, често е поскапо за сопственикот да лета со авион, да плати екипаж, да посвети оперативни ресурси за резервација / плаќање / услуга за клиент / итн. отколку да се наплаќа помалку од 2 часа време на летот на клиент. Со цел да се заштити сопственикот од загуби при ваквите патувања, се воведуваат дневни минимални такси. Дневните мини обично се движат од 1.5 до 2.5 часа, во зависност од авионот.
Dassault FalconСемејство деловни авиони произведени од Dassault Авијација.
Де-мраз обвиненијаДе-мраз Надоместоци се потребни кога авион бил подложен на зимските елементи додека бил на чартер. Во тешки зимски временски услови, авионите може да бараат течност за одмрзнување да се нанесе на нејзините крилја. Течноста се полни од галон, обезбедена од екипаж на земја на аеродромот и пилотите одредуваат колку му треба на авионот. Додека полнењето на ледот е невозможно да се предвиди, тие може да се движат од 100 до 600 долари за мали авиони и до 2,000 американски долари за големи авиони.
Мртва главаНога од авионска чартер без товар или патници. Најчесто повратна нога, но може да биде и репозиционирање.
Мртва ногаПогледнете ја празната нога.
Мртво-насловПогледнете Репозиционирање.
Мртва точкаТермин за присилно слетување, што се случува кога авионот ја губи целата погонска моќ, бидејќи моторот и пропелот запреа.
Висина на одлукаВо лет со приближување на инструмент, висината на која мора да се донесе одлука или да се продолжи пристапот или да се изврши пропуштен пристап.
Крило ДелтаКрило во форма на триаголник што изгледа слично на обликот на голема грчка буква, делта. Овој вид крилја често се користи во борбените авиони поради неговата врвна аеродинамика.
ДемаражСе однесува на давачките што ги наплатува операторот кога изнајмувачот чува авион по завршувањето на летот. На пример, ако авион е изнајмен за два лета со интервенција од една недела, леталото може да остане или да лежи на дестинацијата. Изнајмувачот ќе плаќа надоместоци за обесхрабрување за секој ден кога овој авион останува на дестинацијата на изнајмувачот без да се врати дома.
Густина висинаНадморската височина на притисокот (како што е наведено од страна на висинскиот мерач) корегирана за температурата на воздухот.
АмортизацијаМетод за пресметка на средства чија вредност се намалува со текот на времето поради фактори како што се возраста, абењето или пазарните услови.
ПотеклоМаневар за лет што предизвикува склоност надолу.
Доплата за дестинацијаНекои програми имаат доплата за патувања надвор од САД, обично кога летаат над 220 милји од американското крајбрежје, но исто така и за аеродромите со висока густина, нешто почесто во Европа. 
Директен летЛет што работи од точката А до точката Б без врска. Директен лет не е нужно непрекинат.
ВознемиреностСостојба во авионот што сигнализира опасност и бара итно дејствување.
DMEОпрема за мерење на далечина. Комбинација на копнена и воздушна опрема што дава континуирано отчитување на растојанието од станицата во опсег на закосеност со мерење на пропустот на сигналот пренесен од авионот до станицата и возвратен. DME, исто така, може да обезбеди отчитување на основа и брзина до станица со диференцијација.
Двоен кружен патСе случува кога патувањето на авио-чартер е дизајнирано така што е поскапо да се држи авионот подалеку од основата отколку што би било да се врати дома празниот извештај за подигање за да се заврши маршрутата за авио-чартер.
ИзмивањеВо аеронаутиката, терминот го опишува воздухот што се одвраќа надолу од страна на авионското крило или сечилото на роторот на хеликоптер, обично кога авионот полета.
Ветер од ветерЕден од многуте зборови што ги опишуваат сегментите на пристапот.
Спуштена ногаПатека за летање која оди паралелно со пистата за слетување во спротивна насока од слетувањето.
ПовлечетеСила на авионот додека се движи низ воздухот. Силата се одвива паралелно и спротивно на правецот на авионот.
Време на должностПилот или член на екипажот бележи работно време кога и да служи во кое било својство. Постојат ограничувања на безбедноста на времето за работа, за да се осигура дека пилотите и екипажот се доволно одморени.
EFIS (електронски информациски системи за летање)Авионика за кокпит од стакло што ги интегрира сите параметри на летот во еден оптимизиран инструмент. Овие современи системи нудат зголемена сигурност, намалена тежина, поедноставена инсталација и целокупна заштеда на трошоците.
EGWPS (подобрен систем за предупредување за близина на земја)Користи влезови на авиони, како што се позиција, став, брзина на воздухот и наклон на нагон, што заедно со внатрешниот терен, препреките и базите на податоци на аеродромот предвидуваат потенцијален конфликт помеѓу летската патека и теренот или пречка.
ELT (предавател на локатор за итни случаи)Радио предавател активиран автоматски од влијанието на несреќата. Испушта боен тон на меѓународните фреквенции за итни случаи од 121.5 MHz, 243 MHz и (понови модели) 406 MHz. Сигналите ЕЛТ можат да ги примаат блиските објекти на ФАА, надземни авиони и сателити за пребарување и спасување (САРСАТ).
Пречекорување на итни случаиПовршина пред подрачјето на полетување на пистата која се чува чиста. Овој дел е дизајниран да ја минимизира штетата на авионот ако не може да запре.
ПросторТермин за опашката на авионот, кој е составен од кормило, перка и стабилизатор. Ова е исто така познато како склоп на опашка или опашка и обезбедува стабилност на авионот за време на летот.
Празна ногаЛет за повторно позиционирање каде леталото лета празно. Читањето на празна нога може да чини значително помалку од повелбата со целосна цена.
МоторотАвионскиот мотор е машина што ја претвора енергијата во напојувањето на авионот.
Проценето време по патНајчесто се нарекува „ЕТЕ“; проценетото време на летот што ќе трае патувањето од поаѓање до пристигнување до дестинацијата или контролниот пункт.
Проценето време на пристигнувањеНајчесто се нарекува „ЕТА“; времето кога се предвидува пристигнување на авион на својата дестинација или контролен пункт.
Извршна авионска повелбаАвион што е изнајмен за целите или употребата во транспортот на извршни директори. Типично, авионите што се изнајмуваат се авиони со средна големина.
Истекување на часови / депозитиНекои програми истекуваат со часови или депозити по одредени периоди, обично од 12 до 24 месеци.
FAA (Федерална администрација за авијација)Агенцијата на американското Министерство за транспорт за авијација во САД. Во прилог на регулирање на аеродромите, производство на авиони и сертифицирање на делови, работење на авиони и сертифицирање на пилоти, FAA работи со Контрола на летање, купува и одржува опрема за навигација, ги потврдува аеродромите и помага за развој на аеродромите, меѓу другите активности.
Сертификат за FAA Дел 135Потребна сертификација за операторите на авиони да вршат услуги на „воздушно такси“. Сите авиони на пазарот за приватни авиони чартер мора да поседуваат валиден сертификат за FAA Дел 135.
Сертификат за FAA Дел 91Потребна сертификација за авионите да вршат летови „управувани од сопственик“. Само за приватни сопственици на авиони и персонал, летачки некомерцијални мисии.
ФБООператор на фиксна база - обезбедува услуги за земја за клиенти со авио-чартер како што се: механичар на самото место, услуга за гориво, угостителство, транспорт на земја и други услуги.
Избрана повелбаЗакупувањето на одреден авион до одредена дестинација. Овозможените повелби често вклучуваат хотелско сместување, изнајмување луксузни автомобили, пакети за голф и спа итн.
Федерален орган за авијација (Фаа)Национален орган во САД кој ги регулира сите аспекти на цивилното воздухопловство.
Федерална акциза (Fet)Некои програми вклучуваат FET при маркетинг на часовна стапка, додека за други програми стапката што се промовира е без FET. Ако летате на континенталниот дел на САД или на 220 милји од крајбрежјето и од, од или помеѓу Хаваи и Алјаска, владата го проценува данокот од 7.5% на вашиот основен час. Како дел од Законот за грижа, данокот беше суспендиран до 31 декември 2020 година.
Фери летЛет со цел враќање на авион во базата, испорака на авион од една до друга локација, преместување на авион до и од база за одржување.
ФиналеКонечен пристап. Еден од многуте зборови што ги опишуваат сегментите на пристапот. Делот од секвенцата за слетување или постапката на колото на аеродромот во кој авионот го направи својот последен пресврт и е влезен на активната писта.
Конечен пристапПатека за летање што води кон пистата за слетување.
Оператор на фиксна база (Fbo)Бизнис или организација која работи на аеродром. ФБО обезбедува услуги за управување со авиони како одржување, гориво, обука за летови, чартер услуги, бесење и паркирање.
Фиксни еднонасочни цениФиксните еднонасочни цени значат дека нема да мора да плаќате такси за ферибот за да го поставите вашиот авион пред или по летовите во вашата област на примарна услуга. Со избор на програма со фиксни еднонасочни цени, можете попрецизно да буџетирате колку ќе чини вашето приватно летање однапред. 
ФлаперонКонтролна површина што користи аспекти и на размавтите и на аилероните, како на пример на крилото, за насочување на ролната или брегот на авионот.
КлопчињаРамни површини додадени на рабовите на крилото. Овие ја менуваат кривината на крилото и му овозможуваат на пилотот да го прилагоди подигнувањето и влечењето за да може авионот безбедно да лета со помала брзина.
Менаџер на флотаКомерцијален воздухопловен субјект се разви за да го подигне договорот за одржување и работење на корпоративни авиони, кои честопати се доставуваат до пошироката јавност.
стјуардесаЧлен на екипажот посветен на присуството на патниците за време на летот. Често може да ги исполни барањата однапред за специфично угостителство, пијалоци, списанија, цвеќиња или други барања.
Вклучување на стјуардеса Некои програми обезбедуваат стјуардеси на специфични типови авиони
Рок за откажување на летотПолитиките за откажување се однесуваат на времетраењето во кое можете да го откажете летот без казна. Времето на олово може да варира во зависност од врвните и не-врвните периоди, како и за домашните наспроти меѓународните летови.
Палуба за летовиДруго име за пилотската кабина, кое се наоѓа на предниот дел од авионот и ги држи пилотските и таблата со инструменти.
План за летањеПлан за летање поднесен со објект за контрола на летање е специфична информација во врска со летот или наменетиот лет на авион.
Време на летотВремето помеѓу полетувањето и слетувањето. Исклучува секое време поминато во таксирање до и од штандот.
Фмс(Систем за управување со летови) Регионална канцеларија на Сојузната администрација за воздухопловство на Соединетите Држави која се концентрира на спроведување на прописите.
ФодОстатоци од странски предмети. ФОД се однесува на што било на пистата што може да предизвика опасности за авионите или луѓето на земјата.
Фракционо ФлотаНекои даватели на авионски картички користат авиони од нивните фракциони програми за закуп и сопственост за да продаваат авионски картички. Овие програми веројатно ќе ви овозможат да изберете специфичен тип на авион за разлика од брокерските програми, коишто вообичаено се продаваат по категории. 
Фракционо поседувањеНабавка на „удел“ на авион. За гарантиран пристап до дрога на сопствениците на авион, но не и секогаш ист. Обично плаќаат фиксна месечна такса за одржување, како и хонорар.
Слобода на воздухотПраво на комерцијална авијација со кое се регулира превозот на PAYLOAD помеѓу или во рамките на земјите.
Доплата на горивоЗа време на периоди на зголемување на цената на горивото, некои програми го задржуваат правото да наметнуваат доплата на гориво. Другите имаат доплата на гориво како дел од нивната нормална цена. Доплатата на гориво обично се ажурира месечно или квартално.
FuselageГлавната структура на телото на леталото во која се наоѓаат екипажот на летот, патниците и товарот.
ГАТКратенка за Општ авијациски терминал. Агентите за ракување честопати ќе бидат лоцирани тука бидејќи терминалите за GA се многу потивки од закажаните терминали.
Општо авијацијаВоздухопловната индустрија ги категоризира летовите или како Закажан, карго, воен или генерал. Нелеталните патнички летови спаѓаат во широката категорија „Општа авијација“, меѓутоа термините „Деловна авијација“ или „Извршна авијација“ често се користат за разликување на приватни авионски чартер летови од летови на ентузијасти на лесни авиони.
Global Систем за позиционирање (GPS).Сателитски позиционирање, систем на брзина и време. Високо точна помош за навигација.
ОколуЗабранет пристап, кога леталото ќе се искачи далеку од пистата за време на приближувањето, или повторно да го започне пристапот, или да продолжи кон АЛЕДНИОТ АЕРОДРОМ.
GPWS(Систем за предупредување за близина на земјата) Систем дизајниран да ги предупредува пилотите ако нивниот авион е во непосредна опасност да лета во земјата. Исто така наречен систем за предупредување при судир на земја.
Големо растојание на круготНајкраткото растојание помеѓу две точки на еден свет. Сите растојанија прикажани во табелите за растојанија во Водичот за воздушни повелби се „големо растојание на кругот“.
Контрола на земјатаПерсоналот и опремата во контролната кула кои се одговорни за безбедно и ефикасно движење на авионите на земјата.
Брзина на земјатаБрзината на авионот во однос на површината на земјата.
Превоз од земјаУслуга предвидена за чартери за луксузни авиони пред или по летот. Превозот по земја може да биде лимузина услуга или изнајмување луксузен автомобил.
ЗемјиштеХоризонталната брзина што ја поминува авионот над земјата.
Загарантирана достапностЗагарантираната достапност се однесува на прозорецот во вашиот договор, можете да го повикате вашиот провајдер и тој ќе ви донесе авион. Давателите на услуги кои исто така ви даваат фиксна стапка, обично бараат време од шест до 48 часа и подолго за време на периоди на Peak Day. Загарантираната достапност и фиксните еднонасочни цени се сметаат за две клучни придобивки на авионската картичка наспроти повелбата на барање.
Гарантирано намалување на рејтинготЗагарантираните дегради ви овозможуваат да разменувате од типот или големината на вашата програма до помал млаз. Ова може да заштеди пари ако на пример патувате сами со пократок лет и сакате помал авион за да заштедите пари на вашата час.
Загарантирана надградбаЗагарантираните надградби ви овозможуваат да резервирате поголем авион од програмата што ја купивте. Ова е корисно ако патувате со поголема група или ви треба подолг авион со ренџер. Некои програми, како што се NetJets, гарантираат само намалување на рејтингот и прават надградби во големината на авионот колку што е достапно. 
GulfstreamДеловни авиони дизајнирани и произведени од Gulfstream Aerospace Corporation, подружница во целосна сопственост на General Dynamics. Gulfstreamфлотата на 's се состои од овие модели: G150, G280, G350, G450, G500, G550 и G650.
Агент за ракувањеКомпанија назначена од операторот да ги пречека и олесни преминувањето на нивните патници низ аеродромот. Обично ќе има посебен паркинг, ВИП салон, безбедност и имиграциска врска и пренос на багаж.
ХангарЗатворена структура за сместување на авиони. Потекнувани од пловечки домови на оригиналните германски цепелини, базирани на езерото, во кои биле „обесени“ од кабли.
ТешкиДодаток што се користи во повиците на радиопреносот (на пример: „United 492 Heavy“) за да се означи дека леталото е способно да генерира ТУРБУЛЕНЦА НА БАAKEА.
Тежок екипажЛетање со еден или повеќе дополнителни членови на екипажот на летот. Повремено, ултра долг дострел може да носи дополнителни пилоти за да може секој да се одмори во ротација и да се спротивстави на почетокот на заморот.
Тежок авионАвион со минимална тежина при полетување од 255,000 XNUMX фунти.
ХеликоптерАвион управуван од ротор, кој користи вертикални оски со лопатки, за да генерира подигнување и стабилност.
ХелипадСе користи од хеликоптери за полетување, слетување и повремено за паркирање.
аеродром за хеликоптериОбласта на земјиште или вода што се користи за слетувања и полетувања на хеликоптери, згради, конструкции и терени.
Шара на држењеМаневар кој се состои во тоа да се направи авионот да се сврти околу аеродромот на одредена надморска височина, додека се чекаат понатамошни упатства за АТЦ.
Хоризонтален стабилизаторМала површина за подигнување на опашката на авионот, позната и како опашка, што обезбедува стабилност.
Коњска моќПотребна е моторна енергија за да се соберат 550 кг. едната нога во една секунда, триењето не се почитува.
Часовна стапкаЧасовна стапка е стапката на час што ја наплаќа вашата програма. Часовите обично се разложуваат на 6, 10 или 12-минутни чекори и се заокружуваат.
IATAКод Меѓународни авијациски кодови за меѓународни аеродроми
ICAO (меѓународна организација за цивилно воздухопловство)Агенција на Обединетите нации. IACO е задолжен за развој на принципи и техники на меѓународна воздушна пловидба.
Вклучено угостителствоПовеќето програми вклучуваат основно угостителство кое може да вклучува безалкохолни пијалоци и закуски. Некои програми вклучуваат позначајно угостителство како што се сендвичи, овошни чинии, топли оброци, гурмански подготовки, алкохолни пијалоци или кредити. Сите програми ви овозможуваат да нарачате дополнително угостителство за наплата за да ги задоволите вашите потреби.
Назначена брзина на воздухотБрзината што ја прикажува уредот за показател на брзината на воздухот во авионот.
Надоместок за иницијацијаНекои програми за џет-картички имаат еднократна такса за иницирање.
Инструментален пристапАеродромска инсталација што му овозможува на авионот безбедно да слета во слаба видливост. Сите комерцијални аеродроми и сите, освен најмалите, генерални воздухопловни аеродроми имаат барем еден инструментален пристап. Може да се организира чартер за приватен авион до кој било лиценциран аеродром или аеродром со писта доволна за леталото.
Правила за летање со инструменти (IFR)Правилата што регулираат летање под метеоролошки услови на инструменти. Пилотите ги следат овие правила и креираат планови за летови на IFR за различни временски услови.
Систем за слетување на инструменти (ILS)Радарски базиран систем кој им овозможува на авионите опремени со ИЛС да најдат писта и безбедно да слетаат, дури и кога облаците се пониски од 200 стапки.
Метеролошки услови на инструментотУслови како видливост, растојание помеѓу облаци, ниво на таван што не ги исполнува стандардите за визуелни метеоролошки услови.
Надоместоци за разменаНадоместоците за размена се дополнителни такси што се наплатуваат ако ја надградите или намалите големината на вашиот авион или одите помеѓу две области на услуги во програма, на пример, Северна Америка и Европа.
Меѓународен аеродромСекој аеродром назначен од нејзината договорна држава да ги извршува царинските и имиграционите должности заедно со другите давачки.
Авион за авиониАвион што користи погон на млазен мотор. Способен за ефикасно функционирање на голема надморска височина и голема брзина.
Авионски картичкиШеми со кои операторите продаваат поединци блокираат часови на нивниот авион.
Повелбата за авиониЗакон за ангажирање на екипаж; изнајмување авион заради приватен воздушен транспорт.
Брокер за авиони за чартериПосредник кој го олеснува изнајмувањето или купувањето на авио-чартер. Видете исто така Приватен брокер за авиони.
Млазен моторКаналски мотор со внатрешно согорување кој дише воздух.
Авион потокВетрови со голема надморска височина, со голема брзина што во САД дуваат од запад кон исток.
Заедничка сопственостНабавка или изнајмување на комплетен авион од релативно мал број сопственици, честопати преку корпорација за партнерство или ограничена одговорност.
ЏојстикПознат и како контролна колона, џојстикот е главниот уред во пилотската кабина за контрола на леталото. Theојстикот обично е поставен на подот или на покривот.
ЈазолМерење или единица брзина што е еднаква на една наутичка милја и околу 1.15 статутни милји.
Јазол (Kt)Стандардна единица на брзина во авијацијата и морскиот транспорт, еквивалентна на една наутичка милја на час. Еден јазол е еднакво на 1.1515 км / ч, а една наутичка милја е еднаква на 6,080 стапки. Зборот „јазол“ ги заменува „наутичките милји на час“.
Надоместоци за слетувањеТаксите за слетување се плаќаат на аеродромот на кој летате и ќе се разликуваат во зависност од локацијата. Главните метро аеродроми како Лос Анџелес Интернационал (LAX) и Мајами Интернационал (МИА) се значително повеќе скапи да слета во од помалите, рурални аеродроми. Таксите за слетување може да се движат од 100 до 2,500 долари, во зависност од аеродромот.
Опрема за слетувањеПодвозје на авион. Оваа структура го поддржува авионот кога не лета и се користи за време на такси, подигнување и слетување.
Тип на тоалетНе сите авиони имаат целосно затворени тоалети или тоалети во кои можете да застанете. За подолги летови или лични преференции, треба да побарате слики од тоалетите на типовите на авиони што ќе бидат дел од вашата програма. Не сите лесни и многу лесни авиони имаат целосни тоалети. 
престојОдмор застанете далеку од домашната база за авионот и екипажот среде лет.
LearjetПриватен луксузен деловен авион првично произведен од Learjet во Вичита, Кан. Сега е во сопственост на Bombardier. Зборот се користи и генерички за да се однесува на мали деловни авиони.
ногаЕдинствена насока на патување помеѓу две точки. За маршрута за авио-чартер, ногата може да биде претставена со репозиционирање и запирање на гориво.
Лет на нивоМаневар за лет што предизвикува леталото да остане на иста висина.
Одговорност и покривање на ризици (осигурување)Програмите обезбедуваат различни износи на одговорност и покривање на ризици.
ПодигнетеАеродинамичката сила што делува на авион што работи нормално на релативниот ветер. Подигнувањето предизвикува нагорна сила што му овозможува на авионот да се спротивстави на гравитацијата.
Занает полесен од воздухот (Lta Craft)Се однесува на работи како blimps, dirigibles и бесплатни балони кои лебдат.
МестоЛокализатор. Делот за водење на азимут во системот за слетување инструмент.
Надолжна оскаНасока на ориентација; замислена линија што поминува хоризонтално низ центарот на гравитација, од главата до опашката на леталото.
ЛоранНискофреквентна радио навигација со долг дострел. Неговиот опсег е околу 1,200 nm на ден, и 2,300 nm на ноќ.
КапкиСтандарди за оперативна изведба со долг дострел. Сертификацијата е наменета да го замени ETOPS бидејќи вклучува сите видови авиони (не само двомоторни).
Број на МахСооднос на вистинска воздушна брзина до брзината на звукот. Mach 1 е брзината на звукот на ниво на морето. Неговата вредност е приближно 760 км / ч.
Магнетски компасКомпас од течен тип и суштински навигациски инструмент што ја прикажува ориентацијата на авионот во однос на магнетните столбови.
Магнетски курсНаменета хоризонтална насока, измерена во степени во насока на стрелките на часовникот од магнетниот север.
Управувана флотаНекои даватели на авионски картички користат авиони со кои управуваат за индивидуални сопственици да продаваат авионски картички. Како програма за авион картички заснована врз брокер, џет-картичките Managed Fleet обично се продаваат по категорија по големина, бидејќи тие имаат различни типови авиони во секоја категорија, што значи дека најверојатно ќе добиете различен тип на авиони по патување.
Брзина на маневрирањеБрзина пресметана од производителот на авиони што го спречува корисникот да го надмине максималниот фактор на оптоварување за авионот.
ПроизводителГрадител на авиони, како што се Ербас, Боинг, Embraer, Итн
Главен прекинувачПрекинувачот што ја контролира напојувањето на сите електрични кола во авион.
Брзина на натпреварОдносот на вистинската брзина на воздухот со брзината на звукот
MaydayКрајниот меѓународен повик за радио вознемирување, што укажува на непосредна опасност по животот на патниците и потребна е итна помош.
Средно ниво на морето (мсл)Просечната висина на површината на морето. MSL се користи во авијацијата за мерење на надморска височина.
МедевацМедицинска евакуација - термин што најчесто се применува на авион што се користи за транспорт на повредени пациенти во болница. Видете исто така Брза помош во воздухот.
Медевац (медицинска евакуација)терминот што најчесто се применува на авион кој се користи за превоз на повредени пациенти во болница. Видете исто така Брза помош во воздухот.
Авиони со средна големинаАвиони дизајнирани за патувања со подолг дострел, како што се трансконтинентални летови. Обезбедете поголем капацитет за патници.
Се наплатува минималното време на летотРазлични програми се наплатуваат минимално, па затоа 40-минутниот лет може да се наплати како еден час време од програмата, ако тоа е минимум. Ако извршите многу кратки летови, ќе сакате да обрнете внимание на ова. Исто така, некои програми наплатуваат дневно минимум. Минималните се обично еден до два часа и можат да зависат од големината на авионот. Ако повеќекратни кратки скокови во ист ден, програма со само дневен минимум може да биде поволна. 
Минимално седењеДодека избирате продавач и програма, треба да размислите за бројот на луѓе, вклучително и деца, ќе патувате со цел поголемиот дел од вашите мисии да можат да бидат сместени според видот на авиони што се користат во програмата што ја купувате. Во категорија, давател на услуги може да понуди авиони од шест до осум места, па ако обично патувате со седум лица, тоа може да значи дека треба да изберете поголема програма за кабини за да се осигурате дека вашите потреби ќе бидат исполнети. 
МОТОРМаксимална тежина при полетување.
Повеќекратно истовремено пристапување до авиониОва ви овозможува истовремено да користите две или повеќе рамнини од една програма.
N бројРегистарскиот број на авион регистриран во САД. Буквата Н е буква што меѓународно се користи за идентификување на американски авион.
НАРАНационално здружение за препродажба на авиони.
Национален систем за воздушен просторНационалниот воздушен простор е мрежа на воздушен простор, објекти за навигација и опрема.
НАТСДавател на услуги за контрола на летање на авиони што летаат во воздушниот простор на Велика Британија и над источниот дел на Северен Атлантик.
Наутичка милјаСе користи за мерење на растојанија на море. 2,025 јарди или 6,076 стапки.
НаваидСе залага за навигациска помош, уред во авион што се користи за помош при навигација.
НаваидиНавигациска помош е секоја форма на уред што ги води пилотот и неговиот авион од една до друга област. Постојат многу различни видови на Наваиди кои се користат за да обезбедат насоки, локација и насока, а најпопуларно е тоа Global Систем за позиционирање (GPS), но терминот може да се примени и на мапа, светилник или компас.
навигацијаСнимање, планирање и контролирање на движењето на леталото од една до друга точка.
НБААНационална асоцијација за деловно воздухопловство.
NmМорски милји.
Нема шоуПатник со потврдена резервација, кој не успеа да се пријави или да се качи на време.
Не-приходиПатник лета бесплатно, на основа STANDBY, со презентирање на лиценца за вработен во авиокомпанија / авијација. Патниците кои немаат приходи може да не дежураат, па затоа овој израз важи и за репозиционирање на членовите на екипажот. Познат и како Non-Rev накратко.
Нон-стопДиректен лет кој работи од точката А до точката Б без стоп.
Аеродром што не е во кулаАеродром без контролна кула.
Аеродром НедовеерАеродром без контролна кула
НТСБНационален одбор за безбедност во сообраќајот. Владина организација на Соединетите држави задолжена за истражување во случај на несреќа. Во многу земји, ААИБ ја исполнува таа улога.
Мерач на притисок на маслотоИнструмент во авионот што го покажува притисокот на маслото за подмачкување во моторот.
Еднонасочен доплатаЧартер-цените за еднонасочни летови се обично поскапи од деноноќните летови од една нога затоа што подразбира летање со авион од или до празна нога во која операторот прави трошоци, но не создава приходи, па мора да платите . Многу програми за џет-картички и при-пејд немаат еднонасочни доплати што ви овозможуваат дополнителна флексибилност, сепак тие ќе понудат повратен попуст.
ЕднонасочниВоздушниот чартер на авион за одреден дел од постојната маршрута за воздушен чартер.
Ограничувања на работењетоПокажува ограничувања за одредена брзина, тежина, притисок и големината на патникот и екипажот на одреден авион. Ограничувањата ги одредува производителот на авиони.
ОператорОдговорен за лиценцирање, одржување, безбедност и работење на еден или повеќе приватни чартер авиони. Операторот не е секогаш сопственик на луксузниот авион, деловниот авион или приватниот авион што е достапен за чартер.
Надоместоци за преку ноќНадоместоците за преку ноќ се проценуваат кога леталото и екипажот се чуваат на локација преку ноќ, и обично вклучуваат хотели за пилотите и такси за хангар за авионот. Трошоците за екипаж во текот на ноќта обично се 600 - 1000 американски долари на ден, по пилот. Надоместоците за хангар се разликуваат според аеродромот.
Во сопственост на флотаНекои даватели на авионски картички го поседуваат авионот што го користат за да продаваат време за своите авионски картички. Овие програми веројатно ќе ви овозможат да изберете специфичен тип на авион за разлика од брокерските програми, коишто вообичаено се продаваат по категории. 
Леб лебИтен повик за меѓународно радио. Обично укажува на закана за безбедноста на авионот или неговите патници. Сепак, тоа е помалку итно од Мејдеј. Пан Пан потекнува од францускиот збор „Panne“ што значи „неуспех“.
Дел 135Прописите и правилата на американската влада работат со кои работат сите домашни приватни авиони-оператори кои обезбедуваат чартер летови по желба и авиони со авион.
моделотПатека на сообраќајот на авионите околу аеродромот, на утврдена висина и насока. На полињата контролирани од кула, контролорите на летање го надгледуваат моделот преку радио (или во не-радио или во итни услови со сигнали на црвено и зелено светло).
ПаксПатници
Корисни товарСè што леталото носи над потребното за неговото работење за време на летот, теоретски товар или патници од кои се добиваат приходи.
Доплата за Peak DayПовеќето програми имаат доплата за врвните денови на патувањето. Бројот на денови на врв варира според програмата, како и доплатата. Ако купувате авионска картичка во пресрет на летање за време на напорни периоди на одмор и не сте флексибилни за да ги преместите датумите, треба да ги проучите сите врвни доплати за патувања или датуми на затемнување. Доплатата се движи до 40%.
Политика за миленичињаПовеќето програми ви дозволуваат да земете одредени видови на домашни миленици. Некои програми имаат задолжителни или дискрециони такси за чистење. Ако користите програма за брокер или управувана флота, се исплати да ја проверите нивната политика тројно, бидејќи тие немаат последен збор за политиките за миленичиња
Фонетска азбукаТехника на правопис под која секоја буква се заменува со збор што започнува со предметната буква (на пример: Алфа, Браво, Чарли да се напише „ABC“). Тековната азбука е позната и како азбука на ИКАО за правопис, меѓународна азбука за радиотелефонија или фонетска азбука на НАТО.
Пилот искуствоКомпаниите со авионска картичка имаат различни стандарди и минимум за искуство со пилотот над барањата на владата, обично и за капетанот и за првиот офицер, и исто така според вкупните часови на времето на летот и типот на типот на авионот што ќе ве летаат.
Пилот во команда (PIC)Пилотот одговорен за безбедноста и работата на авионот за време на летот.
ТеренотДвижење на страничната оска на леталото (кое се протега од крило до крило) што предизвикува пораст или пад на предниот крај.
Ценовно точка до точкаОбично се случува кога некој изнајмува авион од локација различна од местото каде што се наоѓа тој авион; позната и како чантер за минливи авиони. Цените од точка до точка обично се резултат на изнајмување на празен дел за дел од примарното рутирање на оригиналната рута на чартер за воздух.
ПозиционирањеКога авионот е пренесен од неговиот аеродром од каде потекнува на друг аеродром за поаѓање.
Позиционирање на летотДа лета авион празен до одреден аеродром за да може да започне лет од тој аеродром.
ВрнежитеВода честички што паѓаат од атмосферата и достигнуваат на површината на земјата.
Преферирани продавачиАгенти за авио-чартер, брокери за авиони за чартер и оператори за чартер-авиони развиваат список на продавачи на авиони за чартер за секој регион што го сервисираат. Преферирани продавачи се продавачот по избор за дополнителен лифт.
ПретходнаПалење што се одвива во моторот со внатрешно согорување пред да се случи вообичаеното палење.
Примарен екран за летовиИсто така наречен „PDF“, ова е електронски екран за приказ што ги означува хоризонтот, надморската височина, брзината на ветерот, вертикалната брзина, брзината на вртење, трендот и многу повеќе.
Приватен аеродромАеродром што го користат општата авијација и приватната авијација, но не е квалификуван за употреба со редовно патување на авиокомпанијата.
Приватен лет„Приватен“ лет е кога сопственик на авион (или некој од нивните пријатели или семејство) го користи авионот за приватна употреба. Нема пари да се менуваат рацете за употреба на авионот. (За разлика од комерцијален лет)
Приватен авионАвион што е во приватна сопственост.
Приватен брокер за авиониПосредник кој споредува опции од оператори за олеснување на продажбата или купувањето на приватен авион.
Приватна авионска повелбаАнгажирање приватен авион за одредена маршрута - за разлика од сопственоста или фракционата сопственост на авионот.
Деноминации на доларот на програматаПрограмите за авион картички обично се деноминирани во долари, на пример, 25,000 50,000, 100,000 250,000, 500,000 XNUMX, XNUMX XNUMX или XNUMX XNUMX УСД или часови. Колку е поголема вредноста на доларот на програмата што ја купувате, толку е пониска вашата часовна стапка.
Деноминации на часови на програматаПрограмите за авион картички обично се деноминирани во часови, на пример, 10, 15, 25, 50 или 100 часа или долари. Колку повеќе часови купувате, обично, толку е пониска вашата часовна стапка.
Забрането подрачјеОбласт на воздушниот простор каде летот е забранет, освен со претходен договор со контролната агенција.
ПропелерРотирачко парче напојувано од моторот кое произведува потисна сила за да го придвижи авионот низ воздухот.
КвадрапланВид на авион кој има четири или повеќе крила со сличен распон, познат и како четириаголници.
РадарПренос на радио пулс кој обезбедува информации за опсегот и висината на објектите на патот на пренесените импулси.
Објект за контрола на радарски пристап (Rapcon)Објект со седиште во аеродромски терминал кој користи и не-радар и радар за да обезбеди услуги за авиони кои се движат низ контролиран воздушен простор, слетуваат или полетуваат. РАПКОНИ обично работат во близина на цивилни и воени аеродроми и можат да бидат контролирани од ФАА, војска или и од двете.
радиоУред што го користат авиони заради комуникација.
РампаПрестилка или отворен „асфалт“ пред ФБО или терминален објект. Овој простор е зафатен, се користи за разубавување, паркирање на авиони итн.
Политика за полнењеПолитиката за полнење се однесува на овозможување да додадете пари или часови на постоечката програма што сте ја купиле според оригиналните услови.
Поврат на средстваНекои програми ќе враќаат неискористени средства, додека други нема, а други ќе ви овозможат да ги пренесете на нова програма. Ако не сте сигурни дека ќе ги користите сите ваши часови или средства, ќе сакате да обрнете внимание на Политиката за враќање на средствата.
Регистарски бројБројот доделен на авион од страна на владата заради идентификација. Бројот мора да биде прикажан на надворешноста на авионот за да биде видлив.
Време на ослободувањеОграничување за времето на поаѓање издадено на пилотот од АТЦ (или директно или преку овластено реле) кога е потребно за да се оддели авионот што заминува од другиот сообраќај.
РепозиционирањеДа преземе лет за позиционирање.
РепозиционирањеЛетање од дестинациската точка до следната точка на потекло, без да носат ПЕЛИОД (во случај на авион) или без да бидат одговорни за носивост (во случај на член на екипаж). Пример: редовна американска авиокомпанија извршува чартер лет од Лос Анџелес до Лисабон. Потоа, без носивост, лета за Париз, каде што ќе се качи на патници и товар за закажан лет назад кон Лос Анџелес. Исто така познат како мртва точка, траект-лет.
Репозиционирање на таксиТакси за репозиционирање се трошоци за време на летот поврзани со летање со авион до или од дестинација, со цел да се олесни чартер. Како изнајмувач, ако резервирате лет од дестинација на која нема авион на локација, честопати ќе платите за да летате со авион за да ве земе. Покрај тоа, кога ве паѓаат на вашата дестинација, вие сте често одговорни за летање со авионот назад до неговата база. Надоместоците за репозиционирање понекогаш се намалуваат, но вообичаено се цени исти како Основната часовна стапка на авионот.
Време на репозиционирањеВремето на патување за чартер авиони што патуваат до или од основната линија до поаѓањето или од дестинацијата на конкретното воздушно чартер-патување.
Време на резервацијаРазлични програми бараат време на траење што може да се движи до 48 часа за да го резервирате вашиот лет. Времето на олово може да биде подолго за време на врвни периоди или за меѓународни летови. Времето за водење на програми што имаат цени со фиксна стапка има тенденција да биде подолго, но започнува од шест часа. 
Забранета зона„Активен“ или „Топол“ воздушен простор што обично исклучува цивилни авиони. Може да вклучува воздушен простор што се користи за ракетни летови, вежба борба воздух-воздух или артилериска пракса од земја. Воспоставени се привремени ограничени области за шумски пожари, природни катастрофи или големи вести. Летот преку ограничена област може да биде одобрен од ФАА.
Лет за приходиСекој лет што создава приход за операторот. односно не позиционирање, обука на екипажот или лет за одржување.
Се тркалаатДвижење на авион долж неговата оска од нос до опашка.
Попуст во круг Бидејќи летањето за во круг е поефикасно за операторот, авионските картички обично нудат намалени цени за повратен пат. Објавените попусти се движат до 40%, така што ако правите квалификувани попуст за во круг, тоа е нешто што вреди да се истражи. 
Квалификација во кругОна што е квалификувано за повратен лет во приватната авијација варира, но обично тоа е период каде што вашето патување е доволно кратко за да може авионот што ве лета да ве чека и да лета со грбот со што ќе ги елиминирате летовите на празните нозе (без приходи). Обично, тоа значи најмалку два фактурирани часа на еден ден започнување и враќање на истиот аеродром или најмалку два фактурирани часови последователни денови. За да постигнете повратен попуст, можеби ќе треба да ги завршите летовите во текот на 14 часа за да ги почитувате временските ограничувања на екипажот
КочницаКонтролна површина на авионите прикачена на задниот дел на вертикалниот стабилизатор (перка) на опашката на авионот. Принудувајте ја опашката лево или десно, соодветно „зевајќи го“ леталото десно или лево. Движењето на кормилото „се координира“ со банкарството на крилјата за да се балансира свртувањето. Контролирани од левиот и десниот педал на кормилото (стапалото).
пистаМазна област подготвена за слетувања и полетувања на авиони.
Закажан воздушен превозРегулатива за авионски превоз за редовна воздушна услуга за која е потребен сертификат FAA Дел 121.
СекторСегмент кој вклучува полетување и слетување (на пример: летот Лондон-Бангкок-Сиднеј содржи два сектори).
Погледнете и избегнувајтеУсловот на FAA дека сите пилоти се на крајот одговорни за одвојување од другите авиони кога визуелните услови дозволуваат забележување сообраќај. Дури и летовите на IFR кога работат во визуелни временски услови или се издаваат радарски советници на VFR летови, се одговорни за визуелно скенирање за да се види и избегне друг сообраќај.
Надоместоци за сегментиНадоместоците за сегменти се плаќаат на УЈП по основа на патник за секоја нога од секое патување. Домашните летови се 4 американски долари по патник. Надоместоците за меѓународни сегменти се 17.50 УСД по патник.
Област за услуги (примарна услужна област)Некои програми ви овозможуваат да патувате globalдодека другите ќе ве летаат само во ограничена област, обично Северна Америка и делови од Карибите, Мексико или евентуално Хаваи. Некои области на услуги не се специфични за секоја земја, но се однесуваат на ограничување на километражата надвор од границата со континенталниот дел на САД. Ако планирате да ја користите вашата авионска картичка што лета кон Мексико или Карибите, на пример, проверете дали местото каде што летате е во рамките на услужната област на програмата што ја купувате бидејќи цените може да варираат.
Обнова на услугатаНадвор од временските услови, различните програми имаат различни обврски за механичко доцнење, на пилотите што им недостасуваат часови на летот, итн. Ова е уште една придобивка во споредба со чартерот по барање. 
Кратко полеКратка должина на пистата на аеродромот за која е потребен пилот за полетување или слетување на авион на најкратко можно растојание.
Кратки такси за нозеНадоместоците за кратки нозе се проценуваат кога авионот треба да лета на многу кратко растојание (некаде од 10 до 90 минути, во зависност од леталото). Летањето со авион нагоре во воздухот и повторно назад надолу се нарекува „циклус“ во авијацијата. Со секој циклус, вредноста на авионот ефективно се намалува како резултат на абење на моторите и разни активирачи на осигурување и одржување. Повторното поставување на авион од неговата домашна база до блиската локација со цел да се соберат патници, честопати ќе резултира со такси за кратки нозе, со цел да се компензира сопственикот за загубата на вредноста на неговиот авион без доволни трошоци за времето. Кратките такси за нозе скоро исклучиво се гледаат во авионските чартери (не во турбопропродуктите) и може да се движат од 200-500 американски долари на пример.
СигметСоветодавен совет издаден во време на силно време што е значаен за безбедноста на СИТЕ авиони.
Единечен моторАвион со само еден мотор. Едномоторни авиони вклучуваат лесни авиони како на пр Cessnas.
Мали авиони со кабинаПриватни авиони изградени првенствено за ефикасност и пониски трошоци за работа. Добар избор за деловно патување и сепак да си дозволите многу луксуз на пократки патувања.
СОБДуши (лица) на бродот. Исто така POB, лица на бродот.
Меко полеАсфалтирана аеродромска писта обично се состои од трева или нечистотија.
Брзина на звукотЕднакво на 761 км / ч на ниво на море. Исто така познат како Мах 1.
Повелба за спортски авиониНаемот на авион со цел транспорт на членови на спортски тимови на спортски настани.
ЧукањеЧетирицифрен број доделен на авион. Пилотот може да го користи овој број за да го идентификува неговиот / нејзиниот авион кога контактира со АТЦ.
Должина на сценатаРастојанието на маршрутата на клиентот за авио-чартер.
стабилнаАвионска состојба кога аголот на напад е толку голем што воздухот повеќе не тече лесно над воздушната фолија.
StandДелот од асфалтот на кој стојат авионите кога се во лер, одвоени од автопатиштата и пистите. Многу аеродроми овозможуваат придружба на автомобили на приватни чартер-клиенти до и од штандот за пренесување патници и багаж. Доколку се претпочита, или кога регулативите на аеродромот забрануваат патнички возила на крајбрежје, агентот за управување ќе пренесува патници и багаж во нивните сопствени возила.
Стенд-ап кабинаКабина дизајнирана за доволна висина за да им овозможи на патниците да се движат околу кабината со релативна леснотија. Типично се смета дека е висина на таванот од 5'8 ″ или поголема.
Во мирувањеВо радио комуникациите, е збор да побарате од другата личност да почека за понатамошни упатства. Резервација во мирување е условена и е на списокот на чекање, во случај на какво било НЕ-ШОУ.
Статут МилеЕдиница со должина еднаква на 5,280 стапки.
СТОЛКратко полетување и слетување.
престојЗакажан прекин на летот на среден аеродром, или за полнење гориво (во тој случај, тој е познат како „техничко стопирање“) или за подигнување / испуштање на PAYLOAD (на пример: лет 789 од Newујорк до Делхи, со попатна станица во Лондон). За разлика од врската, стојалиштето обично не вклучува промена на бројот на летот или авиокомпанијата, но може да вклучува промена на авионот.
СТОВЛКратко полетување и вертикално слетување.
Прав летМаневар за лет што предизвикува леталото да ја одржува истата насока.
Супер авиони со средна големинаКомбинирање на трансатлантската способност со брзината и удобноста на авиони со широко тело, на голема надморска височина. Карактеристики на просторот на кабината со широко каросерија, можност за голема надморска височина, брзина и ултра-долг опсег.
ОпашкаАеродинамичните површини лоцирани на задниот дел од авионот.
Број на опашкатаРегистарски број на авион.
Опашка ветерВетрови кои се повеќе од 90 степени до надолжната оска на пистата.
пистатаАеродромска површина е поплочена со супстанцијата, особено писта или престилка во хангар.
TAWS (систем за свесност и предупредување за терен)Напреден вид на GPWS што му овозможува на екипажот за летање порано звучно и визуелно предупредување за претстојниот терен, можност за гледање напред и продолжување на работата во конфигурацијата за слетување.
Такси времеВремето кога авионот тргнува со такси од штандот до пистата при поаѓање и од пистата до штандот при слетувањето. Типично изнесува околу 10 минути по нога.
Наплата за време на таксиТипично ќе ви се наплаќа време за такси, обично 12 минути по сегмент, што значи ако вашата стапка на час е 8,000 УСД на час, од вашата сметка ќе се наплатува 1,600 УСД по сегмент за време на такси Не сите програми наплатуваат за време на такси.
TCA (област за контрола на терминал)Волумен на контролиран воздушен простор поставен на сливот на дишните патишта во близина на еден или повеќе големи аеродроми за да се заштити сообраќајот што се искачува од и се спушта на аеродромите.
TCADКомерцијален нискобуџетен систем за сузбивање, кој открива и ги предупредува пилотите до блиските транспондери, но не обезбедува затајувачки упатства или координација со други авиони.
TCASСигнал за сообраќај и систем за избегнување судир. САД развија радарски систем за спречување судири во воздухот, кој работи независно од опремата на земја. TCAS-I генерира само советници за сообраќај, TCAS-II обезбедува совети и упатства за избегнување судир во вертикалната рамнина.
Технички застојСлетување на аеродром на пат кон дестинатниот аеродром од технички, а не од оперативни причини, најчесто за поставување гориво ако вкупното патување го надминува опсегот на авионот.
Верификација на трета странаСе однесува на проверка на безбедноста, одржувањето и работењето од страна на независен ревизор.
ПрагДелот од пистата што е достапен за слетување.
ГасВентил во карбураторот што ја контролира количината на гориво што може да влезе во моторот.
НафрлиАеродинамична сила произведена од елиса или мотор што турка авион напред.
ТогаПолетување / Околу. Поставување автоматски пилот активира полетување или движење низ движење.
Вртежен моментСила која има за цел да произведе ротација.
ТачдаунСиноним за слетување. Може да се однесува и на попатна патека што не вклучува промена на авион или лет.
КулаЗнак за радио повик што се користи за да стигне до локалниот контролер.
Шема на сообраќајСтандардна правоаголна шема на лет околу пистата за слетување на аеродром. Вклучува влез од 45 степени или напречен ветер во правоаголникот, со летниот правец, основата и завршните нозе како страни на правоаголникот. Стандардни се вртењата од лево околу 90 степени околу правоаголникот (нестандардниот сообраќај од десната страна е забележан во Директориумите за објекти на аеродромот) со ветровито полетано на одредена надморска височина, обично 1,000 или 1,500 стапки над аеродромската надморска височина. На аеродромите со контролна кула; моделот може да се модифицира или скрати во согласност со упатствата на АТЦ.
Преодна надморска височина (та)Висина во близина на аеродром под или под која се контролира вертикалната положба на леталото со повикување на надморска височина (со аеродромот QNH поставен на неговиот надметар). Поставена е надморската надморска височина QNE и се користат нивоата на лет. Исто така наречено ниво на транзиција (TL) при кое опаѓачки авион се менува од FL во QNH.
ТранспондерВоздушен приемник / предавател на системот SSR систем што го прима сигналот за испрашување од земјата и автоматски одговара според избраниот режим и код. Режимите А и Б се користат за идентификација, со користење на четирицифрен број доделен од контролата на летање. Режимот C дава автоматско отчитување на надморската височина од код за шифрирање.
Вистински AirspeedИсто така наречен „ТАС“; брзината на леталото додека се движи низ воздухот. Бројот е коригиран за да се земат предвид температурата и надморската височина.
Вистинска надморска височинаРастојанието на авионот над нивото на морето. Ова е претставено на средно ниво на морето.
ТурбинаМотор кој користи компримиран воздух за да генерира потисна сила за да врти метална вратило во внатрешноста на моторот. Турбините се витални компоненти во млазните мотори и исто така напојуваат турбо-производни авиони.
Турбо џет авиониАвиони со млазни мотори кои работат со турбини кои работат со воздушни компресори.
Турбо Проп АвионАвион со турбина и пропелер напојуван од млазен мотор.
ТурбосуперполначиУред за принудна индукција управуван од турбина, познат и како турбополнач. Ја зголемува моќноста и ефикасноста на моторот со согорување и се користи во воздухопловните и копнените возила.
UMМалолетник без придружба. Малолетен патник (обично 5-15 години) што патува без родител, старател или возрасен од доверба. ОМ е под постојан надзор на персоналот на авиокомпанијата од портата за поаѓање се додека тој или таа не биде земена на аеродромот пристигнување.
Политика за малолетно патување без придружбаВозрасните ограничувања за приватно испраќање на малолетник без придружба на вашата програма се движат од минимум од 5 до 18 години, иако некои програми немаат минимум. Во некои случаи, ќе треба да платите дополнителни такси за стјуардеса да го придружува вашето дете.
Уником(универзална комуникација) Заедничка радиофреквенција (обично 121.0 mHz) што се користи на контролирани (не-кула) аеродроми за локална пилотска комуникација. УНИКОМ се користи и од оператор на фиксна база за општа административна употреба, вклучувајќи нарачки за гориво, упатства за паркирање итн.
Надвор од ногатаПатека за летање што оди паралелно со пистата за слетување во иста насока како и слетувањето.
Итна состојбаПотенцијално сценарио за вознемиреност кое бара помош, иако не мора веднаш.
UTCСредно време на Гринич (GMT). Кратенката е компромис помеѓу поимот француски јазик Temps Universel Co-ordonné и еквивалент на англиски јазик Universal Coordinated Time.
В / СтолВертикално и кратко полетување и слетување.
Индикатор за вертикална брзина (Vsi)Панел-инструмент што ја мери брзината на искачување или спуштање во стапки-во-минута, со насетување на промената на атмосферскиот притисок. VSI е исто така познат како вариометар.
Многудиреквентен опсег на многу висока фреквенцијаИсто така наречен „VOR“, ова е систем за радио навигација со краток опсег што им овозможува на авионите да ја одредат својата позиција и да примаат радио сигнали од светилници на земјата.
ВфрВизуелен рејтинг на летот; не дозволува пилотите да се искачуваат преку облак.
ВидливостСпособност да се видат и идентификуваат истакнати неосветлени предмети во текот на денот и осветлени предмети на истакнување ноќе.
Визуелни метеролошки условиУслови како видливост, растојание помеѓу облаци и таван што е еднаков или подобар од наведените минимали.
ВЛЈМногу лесен авион (исто така може да се нарече и влезен авион) е мал, краток дострел и авион што може да го управува еден пилот и има 2-4 патници.
Чекај времеВремето кога авионот чека на асфалтот за поаѓање на неговиот следен чекор од маршрутата.
Време за чекањеВремето што екипажот и авионот мора да го поминат на земја чекајќи патниците да се вратат на аеродромот на повеќенасочно патување.
Бурна турбуленцијаТурбулентна климатизација предизвикана од мали, хоризонтални виори налик на торнадо што влегуваат по крилјата на авионот (вртлози на крилјата). Турбуленцијата на будење поврзана со поголеми авиони што летаат со бавна брзина (како при прилетување или приближување) е најтешка и може да предизвика губење на контролата за помалите авиони, следејќи се зад нив. Контролорите користат дефинирани стандарди за одвојување за да избегнат проблем при полетување, слетување, приод и поаѓање.
ТочкаРеферентна точка што се користи за навигација, обично означена со latitude longitude а понекогаш и надморска височина и обично се користи за навигација преку GPS и INS.
Временски минимумиНајниската или најлошата состојба на видливост со авионот може легално да се лета според правилата за визуелен лет. Од авионите се бара да летаат според правилата за летање со инструменти, или воопшто не, кога видливоста е помала од наведените минимуми.
Контрола на менување на тежинатаМетод за управување со авион како рачен едриличар или параглајдер. Пилотот ја користи нивната тежина за да управува со занаетот, туркајќи се против триаголна контролна шипка што е прикачена на структурата на крилото.
Ветер смолкнувањеБрза промена на брзината на ветерот или насоката на ветерот под кој било агол.
Виндширлокализирана промена на брзината на ветерот и / или насоката на кратко растојание, што резултира во ефект на кинење или стрижење, обично на мала надморска височина, што може да предизвика ненадејно губење на брзината на воздухот со повремено катастрофални резултати ако се појави при полетување или слетување.
крилоПарче од авион потежок од воздухот што создава аеродинамичен лифт.
Крилото ВокерВработен на земја кој му помага на леталото одејќи по крилјата за да се обезбеди доволно простор за дозвола.
ВинглетМал, стабилизирачки додаток налик на кормило на врвовите на крилото за контрола или вработување на воздухот, со што се зголемува економичноста на горивото.
Виверн ВингманВиверн Вингман е систем на трети лица за рангирање на приватни оператори на авиони што мери придржување кон стандардите на ИКАО (Меѓународна организација за цивилно воздухопловство) за системи за управување со безбедност, планови за одговор при итни случаи и внатрешни проценки. Вклучена е дводневна, теренска ревизија што се повторува на секои 24 месеци.
AwеДвижењето од страна на страна на авион по неговата вертикална оска.
ЈаремКонтролното тркало на авион, слично на воланот за автомобил.
Зулу ВремеСредно време UTC или Гринич (GMT). Конвенцијата за авијација е да се додадат знаците Z на времиња напишани како UTC и L на времиња напишани како локално време. Во фонетската азбука, З се изговара Зулу.
Бенедикт

Бенедикт е посветен писател, специјализиран за длабински дискусии за сопственоста на приватната авијација и нејзините поврзани теми.